OG Ceb je od sinoć u centru pažnje zbog rasističkih izjava

OG Ceb je od sinoć u centru pažnje zbog rasističkih izjava

Zvezvda prošlogodišnjeg Dota 2 Internationala, Sebastien “7ckngMad” Debs (Ceb), se trenutno nalazi u centru pažnje Dota 2 zajednice, zbog rasističkih komentara, koje je uputio svom saigraču. Na redditu se prvo pojavila objava ”žrtve”, u kojoj je igrač, kojem je Ceb uputio neprijatne komentare, uslikao par situacija, iz kojih vidimo da se francuski igrač neprimereno ponašao. Cela objava bila je fokusriana na tome da opiše kako je ruski igrač žrtva, dok je Ceb bio veoma agresivan. Kompletnu objavu možete pronaći na ovom linku, a kao i obično, svaka priča ima dve strane.

Ubrzo nakon toga Ceb je objavio njegovu stranu priče, što je bilo ubrzo nakon toga obrisano. S obzirom da smo svi upoznati kako funkcionišu onlajn igre, naročite MOBE, Ceb objašnjava da je igrač iz Rusije od početka meča bio toksičan i da je uporno pokušavao da nervira svoje saigrače, spamovanjem voice line-ova, svaki put kada umru. Takođe odbijao je da pomogne saigračima, govoreći da ne želi da igra. Nakon toga priznao je da njegova reakcija nije bila primerena i da nema izgovor za to što je uradio, ali da je takođe odreagovao burno, iznerviran celom situacijom. Celu njegovu izjavu možete pronaći na ovom linku.

S obzirom da smo dobro upoznati sa zajednicom i igračima same Dote, ne verujemo da je momak iz Rusije nevin i da ništa nije pogrešio, naročito što je poznat u zajednici po toksičnom ponašanju, ali na kraju krajeva to neopravdava reakciju Ceba, koji inače važi za veoma uticajnu figuru u Dota 2 sceni. Tokom True Sighta, koji je objavljen početkom godine, Ceb je postao osoba, koja se proslavila svojim sjajnim govorima i pozitivnim ponašanjem, zbog čega je i njegovo ime ubačeno u jedan od glavnih voice lineova u ovogodišnjem Battle Passu, samim tim se od njega očekuje da ne dozvoli sebi ovakvu reakciju. Na kraju očekujemo da će Francuz biti kažnjen od strane organizacije, ali takođe se nadamo da neće zbog ovoga imati trajnje posledice po karijeru.

Related Articles