Intervju sa Darkom Točilovcem, najboljim Clash Royal igračem na Balkanu

Intervju sa Darkom Točilovcem, najboljim Clash Royal igračem na Balkanu

Darko Točilovac je jedan od vodećih Clash Royal igrača sa osvih prostora, koji je pre neki dan napravio najveći uspeh u svojoj karijeri, plasiravši se na veliki DreamHack turnir u Švedskoj. Iako ima samo 20 godine, već 10 meseci predstavlja italjinsku ekipu QLASH, koja se takmiči u jednoj od najjačih liga na svetu.

Povodom svih ovih dešavanja, odlučili smo da je savšrena prilika da postavimo Darku par pitanja, na koja je on sa zadovoljstom odgovio.

Da li bi mogao da nam kažeš par reči o sebi? Kada si se prvi put upoznao sa igrom? Šta ti se kod nje najviše sviđa i da li još nešto igraš u slobodno vreme?

Zovem se Darko Točilovac, iz Arandjelovca sam i imam 20 godina. Prvi put sam se upoznao sa igrom još na dan kada je izašla, što je malo vise od 3 godine. Verovatno mi se najviše sviđa to što je strategijska igrica koja zahteva brzo razmišljanje, reflekse itd. Ne igram nista pored Clash Royala. Završio sam srednju školu i ove godine ću upisati Filološki fakultet u Beogradu.

Koliko dugo igraš na ovako visokom nivou i kada si shvatio da možeš da se takmičiš perofesionalno?

Na visokom nivou igram već godinu dana. Shvatio sam kada sam potpisao za profesionalnu ekipu i kada sam sa njima krenuo da pravim dobre rezultate.

Da li poznaješ neke igrače sa ovih prostora, koji se takođe takmiče na ovom nivou?

Većinu dobrih igrača sa ovih prostora poznajem, jer ih nema baš puno, ali kao i ja, svi imaju svoj tim i prave svoje karijeru.

Ti sada predstavljaš italjinsku ekipu QLASH, koja se takmiči u španskoj ligi? Kada si započeo saradnju sa njima?

Tako je! Započeo sam saradnju sa njima pre 10 meseci, koja i dan danas uspešno traje.

Čuli smo da je to jedna od najbolih Clash Royal liga na svetu. Kakav je osćeaj takmičiti se na tako visokom nivou?

Odlično je takmičiti se na ovom nivou, najviše zbog iskustva koje steknete i dobrih veza koje sklopite sa saigračima i trenerima.

Pre neki dan smo saznali da si obezbedio plasman na turnir u Švedskoj. Da li je to za tebe najveći uspeh u karijeri i da li će to biti prvi put da putujueš u insotranstvno zbog jednog Clash Royal turnira?

Ovo mi je definitvno najveći uspeh u karijeri, a turniri kao DreamHack u Švedskoj su najbolja prilika da se istaknete i da dokažete vaše sposobnosti. Da, to će biti prvi put da putujem u inostranstvo zbog Clash Royala.

Kakva su tvoja očekivanja za taj turnir?

Konkurencija će biti veoma jaka, ali ja sam na vrhunce forme, tako da očekujem dobre rezultate.

Da li smatraš da popularsnot ove igre kao esporta raste i da li očekuješ još veći napredak?

Popularnost raste iz godinu u godinu, što se može videti po ciframa koje se povećavaju, kako novih igrača, tako i novca, koji su ulaže na velikim tunririma.

U Srbiji status oko esporta nije najsjajniji. Da li misliš da Clash Royal scena ima budućnost na ovim prostorima?

Na ovim prostorima vrlo teško. Morate ići tamo gde je scena aktivna i gde imate prosor za napredak. Prošle godine se održao Clash Royal turnir na Games.conu u Beogradu, ali zainteresovanost nije bila prevelika.

Poslednje pitanje koje volimo da postavimo, je ono, koje čitaoce iz Srbije možda i najviše zanima. Da li je moguće da zaradiš dovoljno novca od Clash Royala, da bi mogao da ga nazoveš svojom profesijom?

Moguće je zaraditi dovoljno. Imam nekolicinu prijatelja sa profeisonalne scene, koji su primer toga. Pored treniranja, najbitnije je imati čvrtsu volju i verovati procesu.

Related Articles