MSI: Team Liquid demolirao G2 i obezbedio prolaz

MSI: Team Liquid demolirao G2 i obezbedio prolaz

Veliko iznenađenje dočekalo nas je u čeetvrtoj partiji poslednjeg dana grupne faze Mid Season Invitational-a. Severnoamerički Team Liquid, pokazao je potpuno drugu igru, apsolutno nadigravši evropski G2 Esports. Liquid je ovom pobedom obezbedio svoje mesto u polufinalu, a pritom je i uzdrmao G2 fanove.

Liquidov džangler – Xmithie, imao je fenomenalnu partiju na Jarvanu IV. Od starta je konstantno uspešno genkovao, prvo obezbedivši first blood na Capsu, ubivši ga ponovo kroz nekoliko minuta. Liquid je zahvaljujući prednosti na početku, uspeo da uzme prvog Infernal zmaja. Xmithie je odmah zatim otišao na top i lako ubio top lejnera G2-a  – Wundera. U međuvremenu, Jensen je izveo fenomenalan solo kil nad Capsom.

Liquid je u 18-om minutu imao prednost od preko 5.000 golda. Zvezda i mid lejner G2-a – Caps, u tom trenutku je bio 0/5/1, što nije situacija u kojoj ga često viđamo. Uz odličan vision na celoj mapi, Liquid je isforsirao timfajt, gde su zaradili četiri kila, nakon čega su odmah uzeli Barona. Uz pojačane minione, otvorili su mid inhib G2 Esportsa, a zatim su isforsirali još jedan fajt, u kom  je Doublelift zaradio quadra kil. Nakon ejsa, otvorili su neksus kule i završili partiju za 29 minuta.

Gotovo da nismo mogli da prepoznamo Team Liquid u ovoj partiji. Do sada nisu pokazali ovoliko kalkulisanu i taktički dobro pripremljenu igru. Severnoamerički fanovi mogu da odahnu, jer su njihovi favoriti prošli u nokaut fazu. Ge Esports je danas zabeležio oba poraza, a jedan od njih nanela im je poslednjeplasirana ekipa Phong Vu Buffalo. Iako su obezbedili prolaz, Evropljani će morati mnogo da porade u anstavku nadmetanja.

Related Articles