MSI: Phong Vu Buffalo još jednom nadigrao G2

MSI: Phong Vu Buffalo još jednom nadigrao G2

U drugom meču poslednjeg dana grupne faze Mid Season Invitationala, domaćinska ekipa Phong Vu Buffalo, ponovo je nanela poraz evropskom G2 Esportsu. Iako je Phong Vu poslednji na tabeli, apsolutno su demolirali G2, iako je u jednom momentu delovalo da će popustiti pod pritiskom Capsa, koji je bio nafidan na LeBlanc.

First blood je otišao za PVB, kada su sa četiri igrača genkovali bot lejn, gde su pali i Perkz i Mikyx. Usledilo je nekoliko minuta mirnije igre, što nismo očekivali od ove dve ekipe, obzirom na dosadašnju agresiju. G2 ubrzo zatim dobija skirmiš na bot strani i Caps uzima četiri kila. PVB odlučuje da se grupiše na midu, pronalazi Capsa i Wundera van pozicije. Iako je G2 imao kontrolu nad mapom, krenuli su na Infernala, gde su dobili još dva kila.

Ubrzo je izbio veliki timfajt na bot lejnu, gde je BigKoro uspeo da šatdaunuje Capsa, ali top lejner G2a – Wunder, stiže u pomoć, preokreće fajt apsolutno i uzima pentakil. G2 nije uspeo u velikoj meri da ralizuje prednost koju je dobio, te PVB kreće na Barona, izbija još jedan timfajt, gde pronalaze četiri kila i uzimaju Barona u 28-om minutu.

Uz prednost od 6.000 golda i Barona, PVB kreće u pohod na neprijateljsku bazu, uzimaju inhib i fokus prebacuju na sajdlejnove,  koji su pušovali u njihovu korist. U pokušaju da obrane top stranu, G2 gubi dva igrača, PVB se zaleće na neksus i završava partiju u 31-om minutu.

Iako je ovo tek druga pobeda za PVB, i dalje postoji šansa da se provuku u nokaut fazu. Ukoliko danas savladaju Flash Wolves i Team Liquid izgubi od G2 Esportsa, igraće se tajbrejker za četvrtu poziciju i prolaz između njih i Liquida. G2 je obezbedio svoj prolaz, ali sve manje deluju kao dominantna i kompaktna ekipa.

Related Articles