Dragon Gate diksvalifikovani iz LMS lige nakon nameštanja mečeva

Dragon Gate diksvalifikovani iz LMS lige nakon nameštanja mečeva

Dragon Gate – League of Legends ekipa iz Hong Konga koja je završila na poslednjem mestu LMS lige ove godine, permanetno je banovana iz LMS-a, nakon se saznalo da su ulestvovali u nameštanju mečeva i klađenju. Vlasnik ekipe, Hu Vei-Đie, više neće imati pravo da bude povezan sa bilo kakvom organizacijom ili ekipom koja se takmiči u nekoj od Riotovih liga. Njihov džangler – Liu ’’JGY’’ Jang, suspendovan je na 18 meseci, dok su trener Fan ’’yoga’’ Điang-Peng i mendažer Li ’’xiaoyu’’ Sin-Ju, suspendovani na 12 meseci.

Top lejner Dragon Gatea, Huang ’’2188’’ Đin-Long, dao je izjavu na svpom Fejsbuk nalogu o nameštanju mečeva. On tvrdi da je njihovom AD keriju – Liu ’’Soul’’ Kaiju bio ponuđeno 750$ po meču da proda partiju. Nakon što je odbio, njegovo mesto je preuzeo Điang ’’YuLun’’ Ju-Lun, koji je igrao tokom poslednje tri sedmice sezone.

Glavni trener ekipe, yoga, prisiljavao je svoje igrače da draftuju heroje koje nikada nisu vežbali u slrimovima protiv Alpha Esportsa i ekipe ahq, tokom finalne nedelje LMS-a. Vlasnicib Dragon Gatea su odlučili da tuže Garenu povodom dobijenih suspenzija.

Tim Dragon Gate je trebalo da igra relegacije za letnju sezonu llige, ali će njihovo mesto nakon diskvilifikacije, preuzeti tajvanski SuperEsports.

Related Articles