RNG i Alliance najbolji na startu Dota 2 Minora u Splitu

RNG i Alliance najbolji na startu Dota 2 Minora u Splitu

Upravo se odigrao i poslednji meč grupne faze Dota 2 OGA PIT Minora, koji se održava u Splitu, pa nakon što je svako odigrao po 3 meča, RNG i Alliance se nalaze na vrhu svojih grupa.

Turnir je počeo 22. aprila i od tada su se svakog dana odigrala po dva meča obe grupe. Turnir nam je doneo par iznenađenja, a nakon ova 3 dana, RNG i Alliance su jedine dve ekipe bez poraza.

U grupi A, odmah iza RNG-a nalazi se BOOM ID, ekipa iz jugoistočne Azije, koja je iznenadila sve svojim pobedama nad Nindžama u Pidžamama i Gamibtom. Iako je Gambit u svakom okršaju uspeo da uzme jedan meč, oni se nalaze ne poslednjem mestu u grupi. Ipak, još uvek nisu ispali sa ovog takmičenja, pošto će se 26. aprila sastati sa Allianceom, koji je bio prvoplasiran u grupi B.

Od 8 ekipa koliko učestvuje na ovom turniru, ni jedna nas neće napustiti nakon grupne faze, pošto je njena svrha na ovom turniru da rangira ekipa, pre plej-ofa.

Ekipe i grupi B imale su gotovo identičan tok kao i grupa A. Odmah iza Alliance-a nalazi se južnoamerička ekipa, Majestic Esports, koja je najveće iznenađenje dosadašnjeg turnira. Poslednji okršaj grupne faze pripao je EHOME-u i Forward Gamingu, koji su se borili za prestiž, da ne bi ušli u dalju fazu bez pobede. Od FG-a smo očekivali više, a oni su završili identičnim skorom kao i Gambit, pošto je kineska ekipa na kraju izašla kao pobednik.

U naredna dva dana, gledaćemo samo po dva duela. Sutradan nas čekaju okršaji: RNG-a vs Forward Gaminga i Majestic Esports vs Ninjas in Pyjamas, dok će se narednog dana odigrati preostala dva: Boom ID vs EHOME i Alliance vs Gambit.

Related Articles