Pet ekipa se povuklo sa turnira u Mumbaju

Pet ekipa se povuklo sa turnira u Mumbaju

ESL One u Mumbaju je Dota 2 takmičenje, koje počinje 16. aprila, a danas saznajemo da će se na njemu se takmičiti samo 8 ekipa, umesto 12, koliko je bilo najavljeno.

Iako ovaj turnir imao veliki nagradni fond, ovo nije veliko iznenađenje, s obzirom da se veliko finale Mumbaja igra samo dan pre početka OGA Dota Pit Minora u Splitu. Ekipe poput NIP-a, Gambita i Alliance-a su se kvalifikovale za Minor pre nedelju dana, pa su samim tim donele odluku da se povuku sa ESLovog turnira, jer su plasman na Major i DPC poeni mnogo važniji.

Dve ekipe, koje nisu uspele da se kvalifikuju na Minor, svakako su se povukle. Dok je Chaos Esports izjavio da odustaju zbog prebukiranog rasporeda, J.Storm još uvek nije rekao razlog zbog čega propuštaju turnir u Indiji.

Severnoamerička ekipa TeamTeam je pre neki da izjavila da bi rado igrala na ESL One turniru i da im nije problem da uskoče umesto neke druge ekipe. To se upravo i desilo, što organizatore stavlja poziciju da imaju samo osam ekipa. To im je bilo dovoljno za kvalitetan turnir, pa su odustali od ideje da pronađu zamene za svih pet ekipa, koje su odustale.

Related Articles