Valiance&Co ostvario najbolji ranking u istoriji

Valiance&Co ostvario najbolji ranking u istoriji

Otkad je Valiance doterao svoj sastav u novembru prošle godine, ova petorka je krenula u misiju da napravi značajan skok na svetskoj rang listi.

Za njih prvi veći uspeh bio je plasman na Minor u Katovicama. Tada su nam prvi put prikazali da više niko ne sme da ih potceni, pa iako su ostali bez plasmana na Major, prikazali su iznenađujuće visok kvalitet igre.

Nakon toda, mnogi su i dalje bili skeptični o razvoju ove petorke, ali oni su nastavili da iznenađuju. Samo pre desetak dana, nakon duge sezone, igrali su završnicu United Master Lige, gde su u finalu bili bolje od bugarske ekipe Windigo. Na tom turniru osvojili si $50,000, što je najveći fond nova, koji je ikada osvojila neka comaća CS:GO ekipa.

Juče kada je i zvanično osvežena svetska rang lista, Valiance se našao na poziciji broj 16, što je najbolji plasman ikada za ovu organziaciju. Ono što čini ovaj uspeh sjanjnim, je to što se sada Valiance nalazi ispred ekipa kao što su Cloud9, Hellraisers, BIG, a zaostatak za ekipama kao što su G2 i North postaje sve manji i manji.

Za deset dana oni će otputovati u Brazil, gde će se takmičiti na DreamHack Openu u Riju, gde će biti jedni od favorita za osvajanje. Iako će se takmičti par vrhusnkih ekipa, nadamo se da će Valiance uspeti da napravi još jedan vrhunski rezultat.

Related Articles