Team LDLC otpustio svoj CS:GO sastav

Team LDLC otpustio svoj CS:GO sastav

Iako je ovaj sastav u jednom trenutku tokom 2018. godine postao čak i najbolje plasirani francuski sastav, odlazkom Amaneka i ALEXa, sve je polako počelo da pada u vodu.

Njih dovjica su kasnije prešli u redove G2-a i Vitality-a, dok zamene koje su poptisale za LDLC jednostavno nisu bile na nivou, što je i glavni rezultat velikog pada ekipe, koja je pre manje od 6 meseci bila u TOP 20.

Sada kada se nalaze na 94. mestu svetske rang liste, organizacije je odlučila da se raziđe sa ovom petorkom i da krene u potragu za novom.

Na jednoj franucskoj stranici raširile su se spekulacije da će da grade sastav oko MAJ3R-a, Happy-a i SIXER-a. Iako postoji šansa da dovedu veća imena u svoj sastav, dovođenje dva IGL-a, kao što su Happy i MAJ3R, uglavnom ne bude dobar potez. Još ako se u taj miks ubaci SIXER, koji se još uvek ni jednom nije pokazao kao dobar frager, ovo nikako ne bi mogao da postane uspešan sastav.

Francuska profesionalna CS:GO scena je već dugo vremena na čudnom mestu, ali konačno možemo reći da ponovo imaju dva dobra sastava u ekipama poput G2-a i Vitality-a. Ukoliko LDLC želi da gradi jak sastav, to bi morao da uradi preko kioShiMe i Body-a, koji su trenutno slobodni igrači, a ne preko navedene trojice.

Činjenica da su Ex6tenz i Scream skoro potpisali za novu organizaciju, veoma je teško videti situaciju u kojoj dobijamo još jedan snažan francuski tim.

Related Articles