Huhi otpušten iz ekipe 100 Thieves

Huhi otpušten iz ekipe 100 Thieves

Prolećna sezona ovogodišnje LCS lige je bila i te kako razočaravajuća za 100 Thieves, koji su završili na poslednjem mestu na tabeli. Ipak, jedan od članova startne postave ima dodatnih razloga za tugu. Naime, njihov top lejner, Čoi ’’Huhi’’ Đe-hjun, zvanično je otpušten iz ekipe.

Huhi je prešao u 100 Thieves pre početka ove sezone, kada su i njegove kolege Bej ’’Bang’’ Jun-sik, Đo ’’CoreJJ’’ Jong-in i Li ’’Crown’’ Min-ho, prešli u LCS ligu. Pored velikih zvezda ekipe Kim ’’Ssumday’’ Čan-hoa i Zekeri ’’aphromoo’’ Bleka, fanovi su očekivali mnogo od startne postave 100 Thievsa pre zvaničnog početka sezone.

Nažalost, ekipa nije ispunila očekivanja. Nisu uspeli da pronađu sinergiju tokom više od dva meseca nadmetanja. Huhi je imao jednu od najgorih sezona u karijeri. Poslat je u Academy ligu, iako mu je preostalo da odigra još 6 mečeva u okviru LCS lige. Po statistici je bio gotovo najlošiji mid lejner od svih LCS igrača.

Mnogo toga je pošlo po zlu za 100 Thieves, a njihov mid lejn je samo početak nevolja. Nadamo se da će Huhi pronaći kvalitetan tim sa kojim će se vratiti u formu, nakon ovogodišnjeg debakla. Ostatak Thieves postave će morati da poradi na mnogim aspektima igre, ukoliko ciljaju na letnji plej-of.

Related Articles