Deft postigao jubilarni hiljaditi kil u okviru LCK lige

Deft postigao jubilarni hiljaditi kil u okviru LCK lige

Kim ’’Deft’’ Hju-kju važi za jednog od najboljih AD kerija na svetu. Konstantno pokazuje svoju fenomenalnu mehaniku u Koreji i Kini i oduvek se odlično nosi sa najboljim igračima na svetu. Stoga, nije veliko iznenađenje što je danas, u okršaju protiv KT Rolstera, svoje nekadašnje ekipe, postigao hiljaditi kil u regularnom delu LCK lige. Vrlo ubedljivo su dobili seriju rezultatom 2 – 0, na leđima Defta, koji je završio sa ukupno 12 kilova i 20 asistencija.

Deft ove sezone igra izuzetno dobro sa ekipom Kingzone DragonX, koji su trenutno u prvih pet timova na tabeli. Prednjači u odnosu na sve ostale AD kerije u regiji sa ukupno 96 kilova i impresivnih 75.8% udela u kilovima. Njegova lejning statistika je takođe odlična, obzirom da je drugi po redu kada je u pitanju razlika u goldu u prvih 10 minuta, a treći po prosečnom broju miniona u 10 minuta.

Ono što ovaj uspeh čini još impresivnijim, jeste činjenica da je Deft proveo dve godine u kineskoj LPL ligi, a ipak je uspeo da se domogne jubilarnog kila. Ovo dodatno učvršćuje njegovu dominaciju na bot lejnu, obzirom da je do sada svega osam igrača uspelo da ostvari isti uspeh.

Kingzone DragonX će morati zaista da se potrudi u nastavku sezone, obzirom da se trenutno nalaze na četvrtoj poziciji. Deft će u naredne dve nedelje morati da igra na najvišem nivou, ukoliko želi da savlada SANDBOX Gaming, SK Telecom T1 i naravno, prvoplasirani Griffin.

Related Articles