HotS: Stigle nove role heroja i ujedinjena ranked liga – Storm League na PTR

HotS: Stigle nove role heroja i ujedinjena ranked liga – Storm League na PTR

Patch koji je sinoć stigao na PTR servere zaista donosi puno novina za Heroes of the Storm. Pored ogromnih promena koje su doživeli Lucio i Chromie, ovaj patch donosi i dve stvari koje su najavljene još na BlizzConu, ali nam tek sada stižu, zato što je verovatno trebalo puno vremenena da se pripreme na odgovarajući način. Prva stvar su nove uloge herojea! To su TankBruiserSupportHealerMelee Assassin  i Ranged Assassin.

Iako mislimo da čak ni ovo nije adekvatna podela (recimo Ranged su mogli biti podeljeni na Marksman i Mage, pa čak i dublje od toga), opet je svakako dosta bolje nego trenutno stanje, a Blizzard je najavio da će implementirati i sistem tagova, koji će dodatno pomoći da bude jasno koji heroj ima kakvu ulogu. Od trenutnih heroja, koji je heroj upao u koju kategoriju, možete pogledati ovde.

Druga veoma važna novina koja je stigla sa ovim patchom na PTR jeste konačno objedinjavanje Hero i Team liga u jednu koja će se zvati Storm League. Igrači moraju posedovati minimum 16 heroja i nalog da bude minimum level 50 kako bi mogli da pristupe Storm ligi.Početni MMR nove lige će biti najviši koji trenutno imate iz jedne od dveju sadašnjih liga.

Zajedno sa ovim dolaze i preferencije uloga, tako da saigrači unapred mogu da vide šta preferirate da igrate i na osnovu toga draftuju. Igrači kojima je razlika veća od dve lige ne mogu da uđu zajedno u partiju, osim ukoliko je naravno tim od pet ljudi ušao zajedno, tada se Liga onog koji je najudaljeniji ne uključuje u računicu.

Jedna od stvari koja je takođe stigla sa ovim patchom jeste podizanje maksimalnog negativnog armora na -75, sa dosadašnjih -25, ali i to da će Gemovi sada moći da se kupuju za Gold (500 gemova je 10 000 golda), kao i to da Loot kutije više neće moći da se kupuju za pravi novac, odnosno gemovima, već samo Goldom ili da se dobijaju kroz igranje.

Related Articles