Windigo osvojio CS:GO WESG turnir

Windigo osvojio CS:GO WESG turnir

Juče se odigralo veliko finale ovogodišnjeg west turnira, a bugarska ekipa Windigo je zabeležila svoj najveći uspeh u karijeri savladavši poljku ekipu AGO Esports, rezultatom 2-1.

Nakon njihove velike pobede na MIBRom u četvrtfinalu, igrači Windiga su pokazali da nisu došli ovde da se zavrkavaju. U tom trenutku većina favorita je već napustila takmičenje, pa možemo reći da im se donekle i otvorio raspored.

Domaća ekipa Valiance, poražena je u četvrtfinalu od drugog polufinaliste AGO esports, koji su kasnije savladali fnatic za mesto u finalu.

Što se tiča Windiga, oni su se u svom polufinalnom duelu sastali sa ekipom G2, koja je do tog trenutka u svim svojim mečevima ubedljivo slavila, ali moramo takođe priznati i da su igrali protiv ekipa sa znatno manjim kvalitetom. U tom dueli, bugarska ekipa je bila dominatna i slavila je nad francuskom, rezutlatom 2-0.

Pored velikog finala, juče se odigrao i duel za treće mesto u kojem je G2 slavio protiv fnatica, koji nakon poraza u polufinalu deluje poptuno razbijeno.

U finalni duel bolje su ušli Poljaci. Slavili su na Infernu rezulatom 16-14 i samim tim napravili veliki pritisak nad protivnicima. Ipak, druga mapa bio je Mirage, na kojem je Windigo imao sjajn start. Prednost od 10-5 u prvom poluvremenu bila je ključna, pošto su na kraju ipak slavili tek sa 16-13. Malo j falilo da se AGO kompletno vrati, ali Shipz im sjajnim potezima to nije dozvolio. Odlučujuća mapa bio je Dust 2, a ovoga puta Windigo je bo ubedljiv. Dugogodišnji član najbolje bugarske ekipe, Bubble, bio je besprekoran i sa 31 fragom u 23 runde, doneo je svojoj ekipi najveći pobedu u karijeri.

Iako je već neko vreme prošlo od kada kada je organziacija Windigo objavila vest da je svoju ekipi stavila na trasnfer listu, ovi momci nisu prestali vredno da rade. Juče su osvojili veliki trofej, a sa njim i novčanu nagradu koja iznosi pola miliona dolara.

Related Articles