Domaća ekipa obezbedila plasman u osminu finala WESG-a

Domaća ekipa obezbedila plasman u osminu finala WESG-a

Danas je i zvanično počeo WESG CS:GO turnir, a već u prvom danu, odigrani su svi mečevi prve četiri grupe.

WESG(Worlds Electronic Sports Games) je unikatan turnir, na kojem moraju da se takmiče ekipe sa igračima iste nacionalnosti, pa se samim tim takmiči i veliki broj ekipa iz celog sveta.

Domaća ekipa Valiance je nakon malo sporijeg starta u grupi B, vezala dve pobede i samim tim obezbedila plasman u osminu finala. Mečevi su se igrali u BO2 formatu, a sa dve pobede i jednim nerešenim rezultatom zauzeli su prvu poziciju. Iako je u prvom duelu Valiance odigrao nerešeno sa najslabijom ekipom u grupi, NASRom, nakon toga ubedljivo su savldali Denial i Optic Gaming.

U grupi A, G2 je zakucan na prvu pozicju, s obzirom da su na četiri mape izgubili samo 11 rundi. Nakon što se NIP povukao sa ovog turnira, u ovoj grupi ostala su samo 3 takmičara, od kojih su ove dve ekipe poslužile kao lakši trening za francusku ekipu. Ekipa iz Vietnama, Revolution, osvojila je samo četiri runde na četiri mape.

Grupa C je najviše osakaćena izostancima drugih ekipa, pa je samim tim ostala sa samo 2 učesnika. U tom jednom duelu MIBR je slavio protiv poljske ekipe AGO, ali na sreću po Poljake, svakako su prošli u dalju fazu.

Poslednja preostala grupa za danas je grupa D. U njoj su takođe učestvovale samo 3 ekipe, od kojih je Malezijska ekipa FrostFire ostala bez plasmana u dalju fazu, dok će japanska ekipa Absolute i argentisnska ekipa Furios, proći dalje.

Sutradan će se odigrati i preostale četiri grupe, nakon kojih će nam biti poznati svi učesnici osmine finala, koja će početi 13. marta. Iako na ovom turniru ima veliki broj nepoznatih ekipa, nagradni fond iznosi $890,000, što ga i dalje čini jednim od najjačih CS:GO turnira.

Related Articles