LEC: G2 Esports ponovo pao

LEC: G2 Esports ponovo pao

G2 Esports je preživeo još jedan neočekivani poraz u tekućoj sezoni LEC lige, ovoga puta od strane ekipe Splyce. Evropska mašina je vrlo lako nadigrana usled fenomenalne egzekucije timfajtova protivnika. Partija je od starta krenula u korist Splycea, koji su pronašli nekoliko kilova već u ranoj fazi gejma. U dvadesetom minutu su već obezbedili četiri kila, kulu i Infernal zmaja.

Splyce je pokazao izuzetno agresivnu igru, konstantno nalazivši pikove na celoj mapi. G2 je ipak uspeo malo da stabilizuje igru uglavnom zahvaljujući mid lejneru Rasmus ’’Caps’’ Vinderu, ali ipak, njihovi protivnici su i dalje diktirali tempo. Top lejner ekipe Splyce Tamaš ’’Vizicsacsi’’ Kiš i njegov kolega AD keri Kasper ’’Kobbe’’ Koberup pokazali su fenomelanu igru. Kobbe je na Sivir postao nezaustavljiv u lejt gejmu, što im je obezbedilo nekoliko osvojenih timfajtova.

G2 na kraju ipak nije uspeo da se sabere i preokrene parrtiju u svoju korist. Makro igra Splycea je bila na zavidnom nivou, čime su dokazali da takozvani kraljevi Evrope ipak nisu nezaustavljivi. G2 je i dalje na prvoj poziciji na tabeli, iako su u drugoj polovini sezone zabeležili skor 3 – 3. Iako su već obezbedili mesto u plej – ofu, G2 ipak ima razloga za brigu u nastavku sezone, jer ne deluju više dominantno u odnosu na ostale ekipe. Splyce je sa druge strane pokazao da je ozbiljan kandidat za plej – of, u trci koja će po svemu sudeći biti neizvesna do samog kraja.

Related Articles