HotS: Kompozicija sa 5 Supporta na pro sceni?

HotS: Kompozicija sa 5 Supporta na pro sceni?

Juče se održala završnica severnoameričkih kvalifikacija za Division S, trenutno najjače Heroes of the Storm takmičenje nakon gašenja HGC.

Timovi su uglavnom ozbiljno pristupili ovom takmičenju, jer pored prestiža, tu je i veoma solidan nagradni fond koji očekuje ekipe koje uspeju da se plasiraju u Division S.

Kako onda objasniti da je LFM sasvim legitimno odigrao partiju sa 5 Support heroja? Kako su rekli nakon partije, jeste bilo trolovanje, ali “ozbiljno” trolovanje, odnosno pripremili su tu taktiku sa ciljem da pobede partiju.

Njihov draft je bio Uther, Ana, Tyrande, Brightwing, i Rehgar, dok su protivnici draftovali Maiev, Raynor, Diablo, Lili i Malthael kao zadnji pik, u pokušaju da kaunteruju lečenje.

Na kraju je ispala jedna veoma zanimljiva partija u kojoj je “full support” tim generalno imao prednost u timskim borbama i tučama oko objektiva, ali je protivnički tim mogao mnogo lakše da uzima kampove i da pušuje lejnove sigurnije, zbog boljeg wave cleara.

Celu partiju je i strimovao jedan od igrača LFM, Fury, i iz njegove perspektive možete videti kako je tekao proces drafta i generalno razmišljanje i ideju iza ovakve kompozicije, kao i sam tok partije.

Ukoliko vas interesuje više strateških detalja kako igrati ovakvu kompoziciju, i kako se boriti protiv nje, posetite ovaj Reddit thread.

Watch LFW Fury division S one minute delay! Tank Pov come hang out from Furyhots on www.twitch.tv

Related Articles