Predstavljen Hearthstone Masters, takmičarski sistem za 2019. godinu

Predstavljen Hearthstone Masters, takmičarski sistem za 2019. godinu

Nakon  dva meseca čekanja, konačno smo dobili detalje o tome kako će izgledati naredna takmičarska Hearthstone sezona, dosta kasnije nego što je uobičajno, ali informacije su sada konačno tu.

Umesto Hearthstone Championship Tour (HCT), sada ćemo imati nešto što se prosto zove Hearthstone Masters, koje se sastoji od kvalifikacija i Masters Tour događaja, kojih će biti tri(?) godišnje. U toku jednog Master Tour ciklusa, Blizzard će svake nedelje organizovati oko ~30 kvalifikacionih onlajn turnira preko platforme Battlefy (120 mesečno), i pobednici svakog od ovih turnira će dobiti direktni poziv na Master Tour turnir, od kojih će prvi biti u Las Vegasu (14-16. jun). Ovi Master Tour turniri su zamena za sezonske šampionate koje smo imali do ove godine (Winter/Spring/Summer Championship).

Osim preko ovih Master Kvalifikacija, igrači se na Master Tour mogu plasirati i preko Ladder kvalifikacija, koji će se održavati svakog meseca i za koje se mogu prijaviti svi koji završe u Top 200 na ladderu. Razlika između ovih i običnih kvalifikacija je što će ovde Top 4 igrača izboriti plasman na Master Tour, a ne samo pobednik.

Na kraju, biće organizovano i nekoliko licenciranih turnira trećih strana (StarLadder, DreamHack…) koji će takođe igračima osigurati mesto na Master Tour. Za prvi Master Tour u Las Vegasu, i igrači koji Raven godinu završe sa minimum 120 Hearthstone Competitive Points će takođe dobiti direktni poziv, a za ubuduće svi igrači koji završe u top 4 prethodnog Master Toura, će automatski dobijati poziv na sledeći.

Takođe su pomenuti i Hearthstone Grandmasters, ali još uvek nemamo detalja o tome šta je tačno to i kako će funkcionisati.

Svaki Masters Toru događaj će imati nagradni fond od minium 250 000 dolara, a biće uvedeni i specijalni Esport paketi koje možete kupovati i tako direktno podržati esport scenu i “pojačati” nagradni fond za taj turnir, slično kao što Blizzard već radi sa StarCraft 2 War Chest ili što Valve već godinama radi sa Battle Pass za Dota 2 International.

Pored novog sistema takmičenja, predstavljen je i novi sistem mečeva, “Specialist”, ali ćemo o njemu u zasebnom tekstu.

Related Articles