Zašto bounty sistem trenutno uništava igru?

Zašto bounty sistem trenutno uništava igru?

Riotovi developeri su odlučili da u tekućoj sezoni 9 balansiraju igru na dva načina. U želji da produže lejning fazu i učine je zanimljivijom, uvedeno je po 5 plejtinga na prvim kulama, kako bi podstakli igrače na agresivniju igru. Sa druge strane, vrlo je lako da se ta rana prednost otme kontroli, te je izmenjen takozvani bounty sistem, kako bi igrači mogli lakše da se vrate u partiju.

Mnoge od ovih promena su bile i te kako potrebne, ali je Riot nažalost i ovoga puta zabrljao stvar. Naime, bounty sistem sada funkcioniše tako što iako nemate ni jedno ubistvo, možete da steknete bounty ukoliko dobro farmujete. Igrači su se od samog starta žalili na ovo, pa je usledilo nekoliko sitnijih promena, ali kako bi se zaista rešio problem, potrebno je potpuno povući bounty ukoliko imate dobar farm.

Jednostavno nema smisla da dobijate, slobodno možemo reći debuff, koji vam visi iznad glave samo zato što imate odličan cs skor. U trenutnim okolnostima, igra vas doslovno kažnjava zbog toga. U teoriji, igrač koji ima bounty na sebi bi trebalo da nastavi igru mnogo opreznije, što podrazumeva wardovanje, ali i pažljiv odabir borbi. Tu nailazimo na protivrečnost, jer smo u startu rekli da Riot želi da podstakne agresivniju igru i više 1 na 1 borbi u lejning fazi.

Šta vi mislite? Da li Riot ide u dobrom smeru sa bounty sistemom ili smatrate da ponovo moraju da menjaju i ovu mehaniku?

Related Articles