Zilean na topu i famozni NA Jayce u džungli za Clutch Gaming

Zilean na topu i famozni NA Jayce u džungli za Clutch Gaming

Fanovi severnoameričke LoL lige plaše se jedne stvari iznad svih ostalih. U pitanju je heroj, koji je tokom godina dobio i žargonski nadimak NA Jayce. Šampion koji se zaista retko viđa u profesionalnim partijama, ali kad god je bio odabran, ispostavio se kao više nego užasan izbor za tim koji ga poseduje u kompoziciji. Sinoć smo upravo njega videli u akciji za ekipu Clutch Gaming u meču protiv 100 Thievsa.

Međutim ono što nismo znali jeste da nas je čekalo još veće iznenađenje. U narednih nekoliko minuta draft faze, Clutch je lok inovao Zileana za Heo ’’Huni’’ Sang-huna na topu, dok je Jayce bio fleks pik za džunglu. Gledaoci, a i igrači bili su potpuno zbunjeni u tom momentu. Huni je odabrao Kleptomancy runu, a kao prvi ajtem je uzeo Spellthief’s Edge. Hunijev plan je bio da potpuno ignoriše minione, ali da načini što više poke štete neprijateljskom top lejneru Kim ’’Ssumday’’ Čan-hou na Urgotu.

Nije sme da farmuje, jer suport ajtem ne daje gold ukoliko ubijete miniona, stoga je što pre morao da ispuni ajtem kvest, kako bi ukloniko restrikciju farmovanja. Na kraju se ispostavilo da je zapravo dobio mnogo više golda zbog Klemptomancy rune i odabrane ajtemizacije. To mu je verovatno poslužilo kao vetar u leđa kada je njegov džangler došao na gank, međutim ishod je bio i više nego poražavajuć. Pogledajte i sami:

Posle ove loše egzekucije dajva, 100 Thieves su imali kontrolu na svim lejnovima, međutim Clutch je uspeo da se povrati u partiju ukravši Barona, a zatim i obezbedivši Elder zmaja. Ipak, to nije bilo dovoljno za pobedu, jer su 100 Thieves shvatili da mogu da pobede jedino ukoliko oni započnu timfajt, što su i uradili.

Da li ćemo u budućnosti videti ponovo Zileana na topu? Nije usključeno, jer je Urgot sada postao glavni pik, pošto su heroji koji ga kanteruju zadobili nerfove, stoga igrači razmišljaju kreativno kako bi osmislili legitimnu taktiku protiv njega. Međutim, ukoliko planirate da igrate pasivnije na top lejnu, jasno je da morate imati opresivniji mid i bot, ali se Clutch odlučio za kompoziciju sa previše poke štete.

Related Articles