Zašto Sylas ima ubedljivo najlošiji winrate u trenutnoj meti?

Zašto Sylas ima ubedljivo najlošiji winrate u trenutnoj meti?

Prošao je ceo jedan peč od kada je najnoviji heroj – Sylas, došao u League of Legends. To znači da su igrači imali pune dve nedelje da se upoznaju sa njegovim gejmplejem, a isto tako i aklimatizuju na lejnovanje protiv istog. Poprilično loš winrate na samom početku je sasvim normalna stvar, jer je potrebno barem nekoliko partija kako biste se osećali malo komfornije igrajući novog šampiona.

Međutim, ono što nismo očekivali je da viđamo i dalje manje – više sličan procenat pobeđenih partija. Po statistici sajta Champion.gg, on ima daleko najslabiji winrate i to za čak 5% u odnosu na Xayu, koja je  naredna na listi. Sledi pitanje zašto je to slučaj, jer kada pogledamo njegove magije pojedinačno, čini se da ima sve potrebno za jednog sasvim igrivog heroja.

Trenutno stanje

Poseduje mobilnost u vidu deša, crowd control sa velikim dometom, kao i poprilično snažan ult, ah da, ne zaboravimo i pozamašno lečenje. Ono što je njegov najveći problem jesu verovatno  brojke, njegova bazna šteta bi mogla biti povećana, eventualno smanjen kuldaun na Q magiji, za lakši harass na lejnu. Ovakve promene bi ga činile sjajnim AP bruzerom koji bi imao fleksibilnost u smislu lejna na kom bi se igrao.

Verovatno nam je čudno što je Sylas toliko slab, jer smo navikli da Riot uvek ubaci novog heroja koji je prejak na početku, a zatim uslede nerfovi. Ovo je jedan od retkih slučajeva kada je situacija obrnuta. Nažalost, igrači koji su ga zavoleli, moraće da se strpe dok nam ne stignu buffovi za njega, jer jučerašnjim izlaskom peča 9.3, Akali i Aatrox imaju čak lošiji winrate od Sylasa na top i mid lejnu, što je u neku ruku utešno.

Related Articles