Akali i Aatrox gotovo neigrivi posle nerfova

Akali i Aatrox gotovo neigrivi posle nerfova

Protekla dva dana smo mnogo pisali o famoznom peču 9.3, ali još uvek nismo isrcpeli sve teme, jer su nove promene zaista razbile monotoniju igre, na koju su se igrači žalili.  Ono što je većina verovatno jedva čekala jesu nerfovi na Akali i Aatroxu, koji su zaista bili potrebni, ali da li baš u tolikoj meri?

Ukoliko niste pročitali naš jučerašnji tekst koji se bavi ovom temom, možete ga pronaći ovde. Dakle, kao što i sami možete da zaključite, promene su masivne, a to se i uveliko odrazilo na winrate ovih heroja u ranked partijama. Upoređujući ukupnu statistiku na top i mid lejnu, gde su Akali i Aatrox bili neprikosnoveni, sada brojke izgledaju sasvim drugačije. Akali sada poseduje winrate od samo 40%, kao i njen nerfovani kolega, što je za 10% manje nego u prethodnom peču.

Dakle, da sumiramo, heroji koji su nas dugo vremena mučili u solokju gejmovima su preko noći izgubili gotovo 10% u proseku pobeđenih partija, što nam daje prostora da predahnemo od napornog i agresivnog stila igre koji poseduju. Međutim, gotovo smo sigurni da će se njihove brojke popraviti u narednih nekoliko dana, kada se igrači adaptiraju promenama i pronađu nove ajtem bildove za njih.

Related Articles