Support AP Jarvan IV se pojavio u LCK ligi

Support AP Jarvan IV se pojavio u LCK ligi

Korejska regionalna liga (LCK) poznata je kao daleko najsnažnija LoL liga na svetu, ali takođe je prepoznatljiva i po čestim netradicionalnim i posve čudnim pikovima na određenim lejnovima. Najinteresantnije je što se igrači ostalih profesionalnih liga ubrzo zatim oprobavaju na takvim pikovima, zatim postanu popularni u soloque partijama, dok jednostavno ne postanu standardni meta pikovi. Setimo se jungle Ezreala, a od nedavno i Irelie i Aatroxa na midu ili recimo Viktora na topu sa Kleptomancy runom.

Još jedan u nizu nekonvencionalnih heroja iznenadio nas je pre dva dana, kada je support ekipe Afreeca Freecs Lee ’’Spirit’’ Da-yoon, odlučio da igra Jarvana i to sa AP build-om. U okršaju protiv Jin Air Green Wings ekipe, Afreeca Freecs su odneli pobedu rezultatom 2 – 0, doduše ne možemo reći da je potpunu zaslugu odneo AP Jarvan.

Nakon što je support item završen, Spirit je u oba gejma odmah zatim gradio Zhonya’s Hourglass, nakon čega su usledili isključivo tank itemi. Što se tiče lejning faze, Jarvan može da nanese solidnu količinu poke štete, što je dovoljno naporno za neprijatelja. Nakon što dobijete level 6, vrlo je jasno šta treba činiti: E Q kombo i zatim ult, neminovno ćete izbiti flash protivniku ili čak obezbediti kill. Ukoliko ste dovoljno hrabri, preporučujemo da isprobate ovo u soloque partijama, ali spremite se za flejm.

Related Articles