Artifact nastavlja da gubi veliki broj igrača

Artifact nastavlja da gubi veliki broj igrača

Valve-ova nova kartična igra danas puni 2 meseca otkad je dostupna za sve igrače, a ovih dana beleži i najlošije brojke kada su u pitanju aktivni igrači.

Po prvi put se dogodilo da igru igra manje od 1000 ljudi, a maksimalan broj igrača ne prelazi crtu od 2000. Pa sada ukoliko pogledamo broj igrača na dan izlaska i danas, možemo reći da je igra izgubili oko 98% igrača.

Iako se turniri i dalje aktivno igraju u ovoj igri, očigledno je da ova igra još uvek nije završen proizvod.  Turnir kao što je bio WePlay Agility pre nedelju dana sakupio je i preko 5 hiljada gledalaca u jednom trenutku, što je znatno veći broj nego što igra igru. Kada pogledamo takvu situaciju, zaključimo da i dalje postoji interesovanje među igračima, ali da oni nisu zainteresovani da igraju nadovršenu igru.

Od samog početka, dosta stvari koje su bile trn u oku su popravljenje. Čak je i Valve najavio aktivno balansiranje karata. I uz sve te pozitivne vesti, oni više od mesec dana ne izbacuju bitniji apdejt, koji može dovući nove igrače. Igrače plaši činjenica da je poslednja objava Valve bila još 22. decembra i da su od tada manje više neaktivni, iako smo dobili par manjih hotfixeva.

Cena kompletnog seta karata trenutno iznosi manje od $75, što je primetno manje nego bilo koji njen rival. Ipak, ova igra i dalje nije f2p, što je opet problem za veliki broj igrača. Manjak nekih osnovnih stvari i dovoljno kvalitetne progresije je nešto što igračima nije dovoljno primamljivo.

Na nama je sada da se nadamo, da za ovo vreme Valve-ove tišine, oni zapravo spremaju nešto veliko i da nisu i dalje na godišnjem odmoru. Da ova igru ne bi napustili kompletno svi igrači, neke velike promene u skorije vreme su neminovne, a Valve i Gaben će morati brzo da odreaguju.

Related Articles