Team Liquid prekida lošu seriju pobedom u velikom finalu

Team Liquid prekida lošu seriju pobedom u velikom finalu

Tokom ovog vikenda imali smo priliku da gledamo iBUYPOWER Masters 2019, gde je u velikom finalu Team Liquids savladao najbolju ekipu na svetu, Astralis.

Za Team Liquid ovo je bio prvi turnir sa promenjenim sastavom. Pred kraj 2018. godine njima se pridružio Stewie2k, koji je prešao u redove severnoameričke organizacije u jednoj zamni za Taco-a, koji se vratio u MIBR.

Jučerašnji finalisti su dve ekipe, koje su po nama bile najbolje u 2018. godini. Liquid je prošle godine četiri finala gubio od danske ekipe, pa će im ovakva pobeda na startu nove sezona dosta značiti.

Astralis je sjajno ušao u ovaj finalni duel. Na infernu su bili ubedljivi i u jednom veoma brzom meču savladali su Liquid sa 16-4. Od tog trenutka Liquid znatno poboljšava svoju igru i sa dva identična rezultata preokreće rezultat. I na Dustu 2 i na Overpassu slave sa 16-11 i tako osvajaju svoj prvi trofej u 2019. godini.

Stewie2k ponovo izgledao kao onaj igrač, koji je početkom prošle godine važio za jednog od najblojih severnoameričkih igrača. Odmah se vidi da će igrati dosta slobodnije, nego što je to bilo u brazilskoj ekipi, a takav stil njemu definitvno odgovara. I pored njegovog sjajnog nastupa, najbolji igrač sinoć bio je Naf, koji je nakon toga zalsluženo i osvojio nagradu za MVP-a.

Ovom pobedom igrači Liquida osvojili su $100,000, ali ono što je i najbitnije za njih, dokazali su sebi da mogu da savladaju Astralis. Ovo nam za sada deluje kao da ćemo ove godine možda imati tim, koji će moći da pripreti Dancima. Opet, sa druge strane, ovaj turnir nije bio turnir visokog kvaliteta, pa definitvno očekujemo još jači Astralis kada počne Mejdžor u Katovicama.

Sada, kada znamo skoro sve ekipi koje će se takmičiti u Poljskoj, ko će po vama biti glavni favorit za osvajanje prvog Mejdžor trofeja u 2019. godini?

Related Articles