Valiance ubedljiv protiv Mouza, korak bliže Mejdžoru

Valiance ubedljiv protiv Mouza, korak bliže Mejdžoru

Domaća ekipa Valiance, sinoć je ponovo savladala četvrtu ekipu na svetu, Mousesports, da bi ostala u borbi za plasman na Mejdžor.

U odlučujućem meču grupe A, sastali su se Mouz i Valiance. Za razliku od njihovog duela iz prvog dana Majnora, sada se ovaj meč igrao u formatu B03. Prvi na redu bio je Train, izbor Mouza, koji je u prvom poluvremenu lepo otvorio meč, povevši sa 5-0. Nakon toga Valiance se dovodi u red i solidnom serijom završavaju prvo poluvreme vodstvom od 8-7. S obzirom da je ovo bio izbor Mouza i da su kao T strana osvojili 7 rundi, oni su samouvereno ušli u drugi deo meča. Ipak, Valiance nastavlja da igra kvalitetan CS:GO, da bi samo par minuta kasnije napravili veliko iznenađenje savladavši Mouz na Trainu rezultatom 16-12. Nakon toga domaća ekipa ulazi u drugi meč puna samopuzdanja. Igrao se Cache, jedna od najboljih mapa za Valaince. To so vrlo brzo i pokazali, pa nakon jednog ubedljivog duela izbacuju favorita za osvajanje Majnora, rezultatom 16-8. Četvrta ekipa na svetu ostaje bez plasmana na IEM u Katovicama, dok će se Valiance danas u gornjem delu žreba sastati sa finskom ekipom Ence.

Druga ekipa koja je sinoć obezbedila dalji plasman je danska ekipa North. Oni su u jednom zanimljivom duelu savladali bugarsku ekipu Windigo i revanširali se za poraz dan ranije. Protivnik Danaca u prvom meču gornjeg dela žreba biće Vitality, koji je obezbedio svoj plasman u plej-ofu dan ranije.

Što se tiče CIS Majnora, tamo se već uveliko igra i plej-of. U prvom duelu Avangar je savladao Team Spirit rezultatom 2-, dok je drugi meč između Gambita i Winsitrike trenutno u toku i rezultat je 1-1.

Veliki turnir u Katovicama počinje 13. februara, a mi se nadamo da ćemo tada imati priliku po prvi put da gledamo neku domaću ekipu kako učestvuju na najvećim CS:GO takmičenjima.

Related Articles