ESL najavio Dota 2 turnir u Indiji

ESL najavio Dota 2 turnir u Indiji

U 2018. godini Dreamhack je po prvi put održao neki veći Dota 2 turnir u Indiji, a sada ESL prati njihove korake, tako što najavljuju turnir u Mumbaju.

Mumbaj dobija jedan veliki turnir, na kojem će se takmičiti 12 ekipa za nagradni fond od $300,000. Sedam ekipa će dobiti direktne pozivnice, četiri će morati da obezbede učešće preko kvalifikacija, dok će poslednja, dvanaesta ekipa, pripasti domaćem timu. Iako još uvek nije potrvđen ni jedan tim, pa čak ni datum kvalifikacija, možemo očekivati veliku zainteresovanost domaće publike.

Grupna faza počinje 16. aprila i trajaće sve do 18. aprila, dok će plej-of pred publikom biti odigran od 19-21. aprila. Datum jeste pomalo problematičan jer Sapphire Dota Pit Majnor počinje 22.aprila u Splitu. Pored toga, dosta ekipa se neće kvalifikovati na Majnor, pa ćemo svakako dobiti jedan vrhunski turnir.

Glavni organizatori biće naravno ESL, koji se udružio as NODWIN Gamingom i Indijskom esports organizacijom. NODWIN je bio jedan od glavnih zaslužnih za to što je Dreamhack prošle godine došao u Indiju.

Do ovog turnira ima još vremena, a za sve fanove Dote 2, večeras ne propustite premijeru dokumentarong filma True Sight.

Related Articles