CS:GO – Da li će se Virtus Pro vratiti na vrh svetske rang liste

CS:GO – Da li će se Virtus Pro vratiti na vrh svetske rang liste

Svojevremeno jedna od najboljih CS:GO ekipa na svetu, pre mesec dana odlučila je da napravi ogromnu promenu, kada su ekipu napustili Filip ”Neo” Kubski i Jaroslav ”Pasha” Jažombkovski.

Oni su predstavili potpuno nov sastav, gde su samo dva igrača iz stare ekipe i dalje tu. Samim tim, ekipa je dožive i ogroman pad na svetskoj rang listi, pa se trenutno nalaze na 133. mestu te liste.

Kao što i svi već sada znamo, dva člana legendarnog sastava, koja su napustila ekipu u nekom periodu prošle godine, vratili su se da ponovo vrate Virtus Pro na vrh. Januš ”Snax” Pogoželski i Pavel ”byali” Bjelinjski, udružili su snage sa Snatchiem i Michuom. Tada je organizacija preostalo samo da pronađe novog vođu, ulogu koju su pronašli u TOAO-u, momku koji je prethodno nastupao za AGO Gaming. Ovo je nova petorka koja se udružila da vrati Virtus Pro tamo gde im je i mesto.

Kada pogledamo kako je igrao Virtus Pro cele 2018. godine, jedina dva igrača koja nisu drstično podbacila, bili su Michu i Snatchie. Ipak, iako nisu bili toliko loši, od njih se očekivalo više. Potencijal je definitvno tu, pa nam jedino ostane da prihvatimo da su Pasha i Neo stvarno bili spremni za penziju. Niko ne osporava kvalitet takva dva legendarna igrača, ali i oni su svesni da to više nije to. Uz osveženje koje je ova organizacija napravila, možemo očekivati da vidimo i veliki napredak u igri Michua i Snatchi-a. Snax i Byali su već dugo niz godina igrači koji spadaju u sam vrh, ali i njihove partije za medvede nisu bile sjajne u prethodnoj godini. Da li i za to treba da krivimo Pashu i Nea, još uvek ne znamo, ali sačekaćemo da vidimo ovu petorku u akciji.

Snax se oprobao u inostranom timu, kada je letos prešao u redove Mousa, ali znajući da njegov engleski nije sjajan, nisam očekivao da to bude sjajan potez te ekipe. Vrlo brzo je okončao tu saradnju. Što se tiče byalia, delovalo je kao da je on čekao da se desi ono što je bilo neminovno. Iskustvo i znanje njih dvojice bi definitvno moglo da pomogne ostatku ekipe da dostigne maksimalni potencijal. Ako se tako nešto desi, ne vidim zašto ova ekipa ne bi mogla da se vrati u Top 10. Veliki znak pitanja ove jeste i dalje TOAO. On je igrač, koji je neko vreme uspešno vodio poljsku ekipu AGO, ali nakon nekih neslaganja, prebačen je na klupu. On još uvek nije imao prilike da igra često protiv najvećih ekipa na svetu, pa ćemo morati još da vidimo kako će se snaći.

Snatchie je neretko pokazao vrhunsko umeće sa AWPom, još ako Snax i Michu krenu da rokaju protivnike kao što umeju, ovo bi mogla da budne jedna jaka ekipa. Njihov prvi meč biće u utorak 15. janaura u ESEA MDL Sezoni 30, pa ćemo videti da li su imali dovoljno vremena da se spreme za novu sezonu.

Related Articles