Blizzard ponovo udara na Twitch čet toksičnost kod Overwatch takmičenja

Blizzard ponovo udara na Twitch čet toksičnost kod Overwatch takmičenja

Ukoliko pratite Overwatch kompetitivnu i esport scenu, verovatno vam je poznato koliko, skoro pa krstaški, Blizzard udara po onima koji unose bilo kakav oblik, po Blizzardu, neprimernog ponašanja.

Osim što je veliki broj Twitch naloga često banovan sa zvaničnih kanala zbog neprimernog komentarisanja, Blizzard se ne šali ni sa igračima, pa su mnogi često bili predmet disciplinskih mera zbog bilo kakvog ponašanja koje može da ugrozi “čistu” sliku takmičenja i kompanije.

Možda je i najbanalniji primer situacija gde je čuveni Pepe zabranjen u Overwatch Ligi.

Blizzard sada pre početka nove OWL sezone preuzima dodatne mere koje će biti sprovedene već sada, dok traje Overwatch Contenders, takmičenje koje predstavlja ulaznu tačku za sve nadobudne igrače želje igranja u OW Ligi.

Naime, Blizzard će od sada od svakog ko želi da komentariše nešto u četu prilikom OW takmičennja, tražiti da poveže svoj Battle.net nalog sa Twitch nalogom.

Nije tačno objašnjeno na koji način će ovo pomoći da se napravi “zdrava atmosfera”, ali verujemo da će Blizzard na ovaj način moći i direktno da kazni nekog iz publike i na njihovom Battle.net nalogu, tako da je ovo svakako ozbiljan korak i potencijalno nešto sa čime ljudi u četu ne bi trebalo da se igraju ukoliko su im dragi njihovi Battle.net nalozi.

Related Articles