Uspešno završena prva sezona Royale Balkan League

Uspešno završena prva sezona Royale Balkan League

Svi ljubitelji popularne mobilne igre Clash Royale su od septembra mogli da uživaju u premijernom izdanju Royale Balkan League, koja ima za cilj profesionalizaciju i podizanje Clash Royaje scene na ovim prostorima na viši nivo.

Kulminacija svega se odigrala prethodnog vikenda, gde je RBL dobio svoje prve šampione.

Posle borbe koja je trajala dva meseca, četiri ekipe su se sukobile na  RBL Final Four. U prvom polufinalu, ekipa Pandore sa par reprezentativaca i pojačanjem iz Švedske Knallishom, savladala je najpoznatiji domaći klan u igri, SRB Royal Guard rezultatom 3:0. U drugom polufinalu, imali smo prilike da gledamo duel dve ekipe iz Hrvatske, esport organizacija Vanguard i Valiance&Co. Vanguard je kroz tešku borbu u pet setova savladao Valiance&Co rezultatom 3:2, i otišao u finale.

Finale je bilo jako zanimljivo, a šampion RBL je Vanguard Gaming, koji je savladao Pandoru rezultatom 3:1 i ostao neporažen u Royale Balkan Ligi.

Igračima i timovima sledi kratka pauza do početka RBL Sezone 2, a kvalifikacije za drugu sezonu su uveliko u toku.

U pitanju su otvorene kvalifikacije kroz koje ćemo dobiti dva nova učesnika RBL. U sledećoj sezoni će biti i malih promena što se tiče timova. Esport organizacija QLASH iz Italije je dobila svoj slot, takođe i bugarska ekipa Bulgarian Gang. Pravila su malo izmenjena, tako da sada i igrači sa prostora Mađarske, Rumunije, Bugarske, Grčke, Albanije, uz Ex-yu države, smatraju se domaćim igračima.

Promenom tog pravila, RBL će dobiti na kvalitetu, jer svi sa Clash Royale scene znaju koliko dobrih igrača imaju sve ove države.

Related Articles