ESL Pro Liga povećava broj učesnika

ESL Pro Liga povećava broj učesnika

U evropskoj ESL Pro Ligi će od naredne godine učestvovati 16 ekipa, a ne 14 kao što je do sada bio slučaj. To znači da će NiP i Fnatic ipak izbeći borbu za potencijalno ispadanje iz lige.

Ovo je sada aktuelna tema, s obzirom da se profesionalni igrači već par meseci žale na sistem onlajn liga. Zajednički cilj cele CS:GO zajednice je da se smanji broj onlajn mečeva. Lan turniri su se svaki put ispostavili kao bolja opcija i za igrače i za navijače. Da li će ESL promeniti format svoje lige još uvek nije poznato, ali nakon što se pridruže još 2 tima, to će samo odužiti trajanje tih liga.

Mnogi timovi tokom onlajn sezone završe putujući na određena LAN takmičenja, što znatno otežava organizaciju mečeva. Problem nastane kada određena ekipa mora da preda mečeve jer se neretko desi da 2 meča budu zakazana u isto vreme.

Za sada nam ostaje da se nadamo da ćemo tokom turnira u Odenseu saznati šta je ESL smislio za narednu sezonu, a po komentaru koji je ostavio Ulrih Šulce, nema razloga da ne budemo pozitivni.

Related Articles