Virtus Pro bolji od Team Secreta u finalu Mejdžora u Kuala Lumpuru

Virtus Pro bolji od Team Secreta u finalu Mejdžora u Kuala Lumpuru

Juče smo gledali veliko finale u kojem su se sastale 2 najbolje Dota 2 ekipe, a nakon 5 veoma uzbudljivih mečeva, Virtus Pro je izašao kao pobednik prvog Mejdžora u ovoj sezoni.

Virtus Pro je u ovaj duel ušao zagrejan, s obizorm da su pre finala morali da savladaju EG, a to su uspeli da odrade bez većih problema. Ta pobeda im je donela vetar u leđa, pa su tako i nastavili protiv Secreta u prvom meču velikog finala. Secret je u probao da igra sa Shadow Shamanom na midu, ali zbog takvog poteza bili su kažnjeni, pa je ruska ekipa slavila za manje od 35 minuta.

U drugom meču Secret je odlučio da uspsotavi kontrolu veoma rano, a Yapzor na poziciji 4 sa Weaverom je imao sjajnu partiju. Pomagao je svojim saigračima na svakom lejnu, što je otežavalo igračima iz Virtus Proa da dođu do farma. Iako je Virtus Pro imao par sjajnih timskih borbi, Team Secret je imao preveliku prednost, što im je omogućilo da privedu ovu meč kraju.

U trećem meču Secret je nastavio sa dobrom igrom iz prethodne partije, pa su uspeli da nadigraju Virtus Pro u svakom segmentu igre. Za sve što je ruska ekipa probala da odigra, imali su odgovor, pa je Secret preuzeo vodstvo u ovom finalu.

Na početku četvrtog meča sve je delovalo da će Secret da privede ovaj meč kraju, Nisha je dobio Morphlinga, heroja sa kojim je imao 12 vezanih pobeda. Ipak, pored dobrih poteza Secreta u ranoj fazi meča, Ramzes je neometano skupljao farm, a meč polako kreće da se okreće u korist Virtus Proa. Oko tridesetog minuta Terroblade postaje neuništiv, a timska igra ruske ekipa sve bolja i bolja. Malo pre pedesetog minuta Virtus Pro ruši protivnički tron, pa smo gledali odlučujući meč.

Odlučujući meč u ovom duelu bio je dosta sličan prethodnom. Ramzes opet dobija Terroblade-a i nakon male prednosti Secreta oko dvadesetog minuta, Virtus Pro preuzima stvari u svoje ruke, a Ramzes ponovo postaje neunistiv. Dugo su se branili iz svoje baze od napada ruske ekipe, ali vrlo brzo nakon što su uzeli mega kripove, Virtus Pro je priveo meč kraju.

Virtus Pro je pobedom na ovom turniru osvojio $350,000, a pored toga osvojili su i 4950 DPC poena, što će ih odmah staviti na vrh tabele tekuće sezone. Secret će imati veliku žal, što nije osvojio ovaj trofej, ali ako budu nastavili da igraju kao što su do sada igrali, neminovno je da će u nastavku sezone ponovo imati priliku da se bore za trofej na Mejdžor turnirima.

 

Related Articles