CS:GO – Šangaj će biti domaćin turnira sa nagradnim fondom koji iznosi $500,000

CS:GO – Šangaj će biti domaćin turnira sa nagradnim fondom koji iznosi $500,000

StarLadder u saradnji sa ImbaTV-om je najavao da će Šangaj biti domaćin sledećeg StarSeries I-League turnira, koji će ovaj put imati povećan nagradni fond na $500,000.

Nagradni fond će biti za $200,000 veći nego na prethodnim StarSeries turnirima, što će biti rekord za kompaniju iz Kijeva. Turnir će se održati od 30. marta do 7. aprila, na još uvek nepoznatom mestu u Šangaju, što će biti drugi put za StarSeries da održava svoj turnir u kineskom gradu.

Na turniru će se takmičiti 16 ekipa, od kojih će 13 dobiti direktnu pozivnicu, a za preostala 3 mesta ekipe će se izboriti preko kvalifikacija. Po jedno mesto će biti za Evropu, Aziju i Severnu Ameriku.

Prvi tim koji je dobio pozivnicu je brazilska ekipa Wild, koja je dobila poziv nakon što su osvojili GAMECON Brasiliu prošlog vikenda, pa će se oni računati kao kvalifikant iz Južne Amerike.

Ovoga puta StarSeries se odlučio da se vrati Swiss formatu sa BO3 mečevima, nakon što nisu bili najzadovoljniji sistemom koji su koristili na prošlom turniru. Ence je šampion StarSeries sezone 6, turnira koji se održao u Kijevu prošlog meseca, savladavši Vegu Squadron u finalu.

Related Articles