Srbija završila IeSF šampionat na 15. mestu

Srbija završila IeSF šampionat na 15. mestu

Završeno je jubilarno, 10. po redu esport svetsko prvenstvo u organizaciji IeSF-a, na kome je naša zemlja po peti put zaredom imala predstavnike.

Ovoga puta su, nažalost, Srbiju pratili brojni pehovi još od samog starta, od kojih je svakako najveći onaj koji se desio sa našom LoL ekipom, koja je isključena sa takmičenja i pre nego što je isto krenulo, jer su u svojim redovima imali jednog igrača koji je igrao brazilsku Challenger ligu, a što je po veoma fleksibilno shvatljivim pravilima bilo zabranjeno.

Naša ekipa nije jedina koja je imala ovaj problem pa su tako i mnoge druge ekipe završile izbačene sa LoL takmičenja iz istih razloga, te je sve na kraju uspalo pomalo komično.

Sa druge strane, naši CS:GO momci su krenuli odlično, savladali sve prepreke u grupi sa relativnom lakoćom, ali ih je onda u Top 16 sačekala Finska, protiv koje su nakon dugog i napornog meča izgubili u tajbrejku.

Vlada je u Tekkenu odigrao solidno, ali nije uspeo grupu da završi na prvom mestu i tako izbegne glavnog favorita, predstavnika Južne Koreje Chanela, koji ga je savladavo u osmini finala i tako stavio tačku na učešće naših ove godine.

Na kraju, 15. mesto u konkurenciji od 38 učesnika, sasvim solidno, iako smo svakako mogli i bolje. Ostaje žal za LoL ekipom koja je bila i jedan od favorita, ali su se tehnikalije isprečile njihovom nastupu.

Titulu je očekivano uzela Južna Koreja, a odmah iza je bila Finska, protiv koje smo jedva ispali u CS:GO. Ono što je pomalo iznenađenje jeste 2. mesto Saudijske Arabije, čiji je esport za nas totalna nepoznanica.

 

Related Articles