StarCraft 2: Predstavljene mape za sezonu 4 2018

StarCraft 2: Predstavljene mape za sezonu 4 2018

BlizzCon je iza nas, definitivno istorijski i za esport i pogotovo za StarCraft 2, jer je po prvi put u 20 godina istorije StarCrafta, prvak sveta neko ko nije iz Južne Koreje, već genijalni mladi Finac Serral.

Završava se polako i sezona 3 na Ladderu, i ulazimo u poslednju sezonu tekuće godine, sezonu 4. Ovo ujedno znači i predstavljane novih mapa, nešto što uveliko volimo da vidimo i što je uvek interesantno, kako sa vizuelnog, tako i gejmplej aspekta.

Iz prethodne sezone, ispadaju mape Acid Plant, Dreamcatcher, Lost and Found i Fracture, dok ostaju Para Site, Cerulean Fall i Blueshift.

Njima se pridružuju četiri nove mape koje su danas predstavljene.

Prva je Statis, mapa sa bliskim vazdušnim pozicijama, koja vizuelno i dizajnom izgleda sjajno, sa Watch kulama, zlatnim mineralima, različitim putanjama, deluje kao mapa na kojoj ćemo videti puno sjajne akcije.

Druga je Automaton, mapa koja će oduševiti svakog ljubitelja rustičnih sredina i otpada, a koja je u gejmplej smislu takođe veoma zanimljivo dizajnirana, sa bazama koje nisu na krajevima, već ka sredini, ali sa dobro zaštićenim ekspanzijama.

Sledeća je Kairos Junction, na kojoj ćemo sasvim sigurno videti neke veoma brze partije, jer je put do protivničke baze veoma, veoma otvoren, praktično bez ikakvih prepreka. Kontrola Watch kula će biti od presudnog značaja na ovoj mapi, jer će informacija na vreme biti presudna.

Na kraju, tu je i klasična Macro mapa, Port Aleksander, gde je udaljenost baza velika, sa puno prepreka i stvari na putu, tako da ćemo ovde viđati ili duge i teške macro partije, ili eventualno neke proxy strategije, da pokušaju da iznenade igrače na brzinu.

 

Related Articles