Team Secret osvaja još jedan trofej pred početak nove DPC sezone

Team Secret osvaja još jedan trofej pred početak nove DPC sezone

Team Secret pokazuje odličnu formu u novoj sezonu, a sinoć su uspeli da se revanširaju ekipi Virtus Pro, pre nego što su izašli na megdan Vici Gamingu u velikom finalu ESL One-a u Hamburgu.

Iako ih je VP već jednom savladao u gornjem delu žreba, juče ih he Secret nadigrao, i ubedljivo slavio sa 2-0. Virtus Pro još uvek ne uspeva skroz da povrati formu iz prošle sezone, a Secret ove godine izgleda kao ozbiljan kandidat za velike trofeje.

Već prvi meč ovog BO5 finala nam je nagovestio da ćemo gledati jedan veoma zanimljiv duel. U njemu je Secret napravio ogromu prednost, ali nakon par grešaka kineski tim, polako počinje da se vraća. Taman kad su počeli da preokreću rezultat, sjajnim timskim borbama TS ponovo preuzima vodstvo i privode ovaj meč kraju za nešto manje od 50 minuta.

U drugom meču Vici igra bolje i ima vodstvo od prvo minuta, a onda opet ovaj meč je trajao skoro sat vremena.  Manje od 25 minuta trebalo je Secretu da se nađe u zaostatku od 15 hiljada golda. Ta prednost je samo rasla, ali kineska ekipa nikako nije uspela da završi meč. U par trenutaka delovalo je kao da će ispustiti ovo vodstvo, ali na kraju su ipak slavili.

U trećem meču ViCi je koristio istu taktiku kao i u prošlom. Uspsotavili su vodstvo veoma rano i kontrolisali su sve timske borbe.Sa tim momentumom, kineska ekipa je ušla u dobar ritam i preokrenula ovo finale u svoju korist.

Secret, kome je sada bila neophodna pobeda, da bi ostali u borbi za trofej, vraća se taktikama koje su ranije bile uspešne. izjednačili su se po brzini i kordinaciji sa Vici-em, a mladi Nisha ima perfektnu partiju na Terrorblade-u. Nakon 33 minuta Secret obezbeđuje sebi odlučujući meč.

Poslednji meč nije imao puno akcije na samom startu, pa su se ekipe fokusirale na farmovanje. I jedni i drugi su bili maksimalno skoncetrisani, sve do jednog timfajta u kojem Secret uspeva da pokupi više kilova i napravi ogromnu prednsot. nakon toga oni kontrolišu igru, i ne dozovoljavaju protivnicima da se vrate u ovo finale. Nakon 38 minuta, Secret slavi i uzima još jedan trofej, pred početak nove sezone.

Nakon toga Team Secret je krunisan za šampiona ESL One-a, a Yeik “MidOne” Nai Zheng, midlejner Secreta i MVP ovog turnria, pored trofeja dobio je i novi Mercedes kao nagradu.

Related Articles