FaZe Clan osvaja EPICENTER, prekida lošu seriju

FaZe Clan osvaja EPICENTER, prekida lošu seriju

Faze dugo nije uspeo da napravi dobar rezultat na nekom većem turniru, a ta loša serija je prekinuta sinoć. U finalu EPICENTRA u Moskvi, sinoć su igrali protiv NAVI-a, a nakon jedne ubedljive partije, slavili su rezultatom 2-1.

Pre finalnog duela, juče smo mogli da gledamo i dva polufinalna duela. U prvom meču dana sastali su se Natus Vincere i AVANGAR, ekipa koja je iznenadila sve svojim igrama u Moskvi. Na kraju im je ipak ponestalo snage, pa su nakon 2 mape, izgubili od favorizovane ekipe. Igrali su se Dust 2 i Train, a NAVI je slavio sa 16-11 i 16-12. Drugi polufinalni meč bio je između Faze-a i Liquida, koji je po formi u poslednjih par meseci, ipak bio blagi favorit. Kako je turnir odmicao, Faze je polako podizao nivo igre, a to se u ovom duelu videlo. Bez previše problema, slavili su na Mirage-u rezultatom 16-9 i na Infernu 16-12.

Nakon što smo imali 2 relativno brza polufinalna meča, čekalo nas je veliko finale. Očekivali smo zanimljivu borbu, ali mešani sastav iz Evrope je juče bio moćnija ekipa. Kao i protiv Liquida, izabrali su Mirage, a nakon ubedljivog starta na T strani, nisu imali previše problema da privedu meč kraju, pa je konačan rezultat bio 16-12. Druga mapa je bila Dust 2, na kojoj je NAVI delovao potpuno razbijeno. Faze je startovao na CT strani i prvo poluvremene dobili su rezultatom 12-3, da bi samo tako nastavili i u drugom. Konačan rezultat bio je 16-3, a osim s1mple-a ni jedan drugi igrač iz NAVI-a nije delovao kao da je spreman za borbu.

Faze je osvojio dva trofeja ove godine, ali oba puta Olofmesiter nije bio prisutan, pa će ovo biti prvi trofej za ovaj sastav još od decmbra prošle godine. Niko izgleda polako vraća formu, pa je sada osvojio svoj četvrti MVP trofej, drugi u 2018. godini. Ovo bi za njih trebao da bude veliki podsticaj za buduće turnire, pa ćemo videti u kakvoj formi će se pojaviti na Blast Pro Seriesu u Kopenhagenu, koji počinje 2. novembra. Oni će sad putovati pravo za Kopenhagen, samo što će ići za $150 000 bogatiji.

Related Articles