Dobili smo sve polufinaliste Worldsa 2018

Dobili smo sve polufinaliste Worldsa 2018

Nakon čeitiri uzbudljiva četvrtfinalna meča, sledećeg vikenda gledaćemo najuzbudljiviji polufinale ikada, sa obzirom da su svi glavni favoriti napustili takmičenje, a svaka ekipa će moći da izađe kao pobednik.

Prvi četvrtfinalni meč igrali su Invictus Gaming i KT Rolster, najbolji korejski tim, koji je takođe važio za jednog od glavnih favorita za osvajanje ovog turnira. Ovaj duel je katastrofalno počeo po korejsku ekipu, koja se nakon dve kratke partije našla u zaostatku od 2-0. IG je sjano odigrao i zasluženo su poveli. Treći gejm je bio veoma ujednačen da bi pred sam kraj dobili jednu od najuzbudljivijih završnica na ovom turniru. Imali smo priliku da vidimo trku za bazu, u kojoj je kao pobednik izašao KT Rolster, a IG je pobeda izmaka za samo 2 udarca. U četvrtom meču smo videli mali broj kilova, ali nakon jedne sigurne partije, korejska ekipa je obezbedila pobedu, i taj odlučujući peti meč. Tada je izgledalo kao da KT Roslter polako preuzima inicijativu, nadoknadili su zaostatak od 2-0, i opet su bili favoriti za pobedu. Ipak, IG nije dozvolio da prethodna 2 potaza utiču na njih. Osigurali su 4 zmaja pre tridesetog minuta, da bi nakon toga bez puno problema osigurali i Elder Drake-a i Barona, što bi im dalo kontrolu nad ovim mečom, koji su polako bez puno rizika priveli kraju nakon 43 minuta. Oni su ovom pobedom napravili veliko iznenađenje, a u polufinalu čekali su pobednika meča u kojem su se satali RNG i G2.

Drugi duel bio je između RNG-a, ekipe koja je bila glavni favorit za osvajanje ovog turnira i koja je do sada imala skoro perfektnu godinu, i G2-a, ekipe koja je kao treća iz Evrope obezbedila svoje učesće na ovom turniru. Prvi meč se završio kako je i očekivano, brzo i ubedljivo u korist kineske ekipe. Tada G2 kreće da menja malo taktiku, što iznenađuje RNG. Evropska ekipa pokazuje da trenutno igraju u svojoj najboljoj formi i da nisu došli ovde da se predaju. Nakon ujednačenog početka, G2 polako uspostavlja kontrolu u drugom meču i pobeđuje u drugom meču. Treći meč je ponovo bio ubedljiv za RNG, ali im je nakon toga G2 uzvratio istom merom, pa smo opet imali priliku da gledamo odlučujući meč. U poslednjem meču Perkz uzima stvari pod svoje ruke, uzima LeBlanc i potpuno razbija kinesku ekipu. G2 pravi jedno od najvećih iznenađena ikada, a ovom pobedom izbacili su sve favorizovane ekipe. Ispali su i RNG i KT Rolster, pa sada imamo slučaj gde apsolutno svaka ekipa može da dođe do trofeja.

Prvi nedeljni duel bio je između poslednje preostale severnoameričke ekipe i poslednje preostale korejske ekipe. Niko od Cloud 9-a pred početak turnira nije očekivao ništa, a oni su i u ovom meču perfektno odigarli. Ovo je bio najubedljiviji četvrtfinalni meč, a Cloud 9 je nakon 3 uzbudljiva meča, slavio sa velikih 3-0. Sneaky je predvodio svoju ekipu u sva 3 meča na Lucianu. Posle 7 godina, jedna severnoamerička ekipa uspela je da se plasira u polufinale Worldsa.

Poslednji četvrtfinalni duel bio je izmedju Fnatica i Edward Gaming-a. Fnatic je bio poslednja prvoplasirana ekipa iz grupnog dela takmičenja, a nakon što su RNG i KT Roslter ispali, pritisak je bio veliki. To se videlo i u prvom meču, u kojem je agresivnom igrom EDG iznenadio protivnika, pa su za nesšto manje od pola sata uspeli da privedu ovaj meč kraju. U drugom meču Caps je bio sjajan na Ireliji, pa su još jednom brzom partijom uspeli da izjednače ovaj duel. Treći meč je verovatno bio i odlučujućim, a posle ogromnog zaostatka fnatic je uspeo da se vrati i preokrene stanje, pa sa pobedom u ovom meču, ušli su sa dosta samopouzdanja u sledeći. U četvroj partiji EDG opet bolje otvara, ali iako su imali prednost u kilovima, fnatic je imao prednsot u zlatnicima. Samim tim oni polako preuzimaju kontrolu, da bi nakon jedne borbe kod Barona, Fnatic uzeo 4 kila i Barona, što će im obezbediti učešće u pulifinalu.

U subotu gledaćemo duel IG-a i G2-a, a 24 sata kasnije sastaće se Fnatic i C9. Oba meča bi trebalo da počnu u 10:00.

 

Related Articles