Starladder će voditi prvu profesionalnu PUBG ligu u Evropi

Starladder će voditi prvu profesionalnu PUBG ligu u Evropi

Nakon skoro pune dve godine od izlaska nekada najpopularnijeg Battle Royale naslova, PUBG će konačno dobiti prva organizovana profesionalna takmičenja direktno pod pokroviteljstvom kompanije PUBG Corp.

PUBG Liga u Evropi će startovati jaunara 2019. godine i organizacijom će se baviti jedna od najboljih evropskih esport produkcijskih kuća, Starladder.

Planirani nagradni fond za prvu sezonu je milion dolara, a takmičenje će biti podeljeno na PUBG Europe League (PEL) i Contenders League, koje je ulazna tačka za one koji žele da dospeju u glavnu ligu.

Contenders League startuje već ovog meseca i prijave su otvorene za sve. Ova liga će trajati do decembra, kada će se svesti na veliki onlajn događaj sa 32 ekipe, odakle će 16 najboljih izboriti svoje mesto za PUBG Europe League sledeće godine.

Iz PUBG Corp su rekli da će plaćati sve troškove puta i smeštaja za ekipe tokom trajanja lige, kao i da će deliti deo dobitka od same lige sa ekipama. Svi mečevi lige će se igrati uživo u studijima širom Evrope.

Nešto ranije najavljena je i NA PUBG Liga, koju će voditi korejski OGN.

Related Articles