Koje su najpopularnije i najmanje igrane Mage karte u Standard meti?

Koje su najpopularnije i najmanje igrane Mage karte u Standard meti?

Portal HS Replay nam još jednom donosi zanimljive statističke podatke, na osnovu njihove ogromne baze špilova i odigranih mečeva, koji se svakodnevno uploaduju preko Hearthstone Deck Trackera na ovaj portal.

Sada su nam pripremili seriju statistika vezanih za klase, odnosno za svaku od klasa su postavili po pet karata koje se najviše igraju u špilovima, i pet koje praktično nikada ne vidimo, i krenuli su sa klasom Mage.

Kako je trenutno najjači i najpopularniji Mage špil “Tempo/Burst” mage, prirodno je i očekivano da vidimo ovaj set karata dole kao najpopularniji. O tome koliko je prejaka i neizbalansirana karta Primordial Glyph, ne treba ni trošiti previše reči, ali ono što zabrinjava je što je “jezgro” Mage klase i dalje ostalo u Classic setu, i bez njega od Magea trenutno ne bi bilo ništa, jer je poslednjih nekoliko ekspanzija dobio zaista katastrofalne karte, što možete videti i po primerima ispod, odnosno po najmanje popularnm kartama.

Tu su uglavnom karte koje ili imaju loše statse, ili loš efekat ili su preskupe, i kao da su ciljno pravljene da oslabe Magea kao klasu, možda upravo zbog snage klase u Areni.

Da li vas iznenađuje što neke karte nema na ovim listama?

Related Articles