Zatvorio se Green Arcade, legendarna korejska igraonica i Meka Tekkena

Zatvorio se Green Arcade, legendarna korejska igraonica i Meka Tekkena

Jučerašnji dan će ostati upamćen kao jedan od najtežih dana u istoriji nakon što je kroz čitavu zajednicu odjeknula vest da je svoja vrata zatvorila čuvena igraonica Green Game Land, poznatija i pod nazivom Green Arcade.

Vest su obelodanili Knee i Nin, dva igrača koja su svoju zaostavštvinu upravo ovde i izgradili. Takođe su otkrili i neke zanimljive detalje koji možda široj javnosti nisu bile poznate. Tako je Knee izjavio da igrači nisu imali razloga da dolaze pošto arkadna verzija igre još nije ažurirana za drugu sezonu, kako po pitanju balansa, tako i po pitanju likova.

Nin je takođe naveo da je do zatvaranja igraonice došlo jer su vlasnici odlučili da odu u penziju.

Tu priči nije kraj pošto se na redditu oglasio korisnik Pieholic, nekadašnji član potparolske ekipe Rox Gaminga, koji je ponudio detaljno objašnjenje situacije. Naime, U Koreji od nedavno vlada zakon da sve zgrade moraju da imaju nacrt koji mogu da pruže na uvid. Pošto je zgrada u kojoj je bila igraonica jako stara, to je značilo da bi najpre zgrada morala da se renovira i plan je bio da se igraonica zatvori samo dok se ne završe radovi.

Međutim, usled popularnosti Steam verzije igre i opadanja prometa u arkadama, kao i činjenice da bi radovi mogli da potraju, vlasnici nisu više bili u stanju da održavaju igraonicu te su odlučili da Green Arcade zauvek zatvori svoja vrata.

Mnogo brojni poznati članovi su izrazili žalost zbog čitave situacije i podelili su neke od svojih uspomena ovom prilikom.

Onima koji možda i nisu upućeni toliko u starije dane Tekkena možda i nije jasno zašto je ova vest toliko bitna. Green Arcade je bila Meka Tekkena, gotovo sveto mesto za svakog okorelog fana serijala. Ova igraonica nije bila značajna samo korejskim igračima, već i onima na zapadnoj hemisferi. Danas u doba streamova i turneja stalno viđamo najbolje igrače širom sveta, ali je nekada bio luksuz. Mečevi koji su snimljeni ovde su čitavom svetu otvorili oči kada je Tekken na najvišem nivou u pitanju pošto su svakoga dana ovde dolazili najbolji među najboljima za sve likove. Mnogi igrači su se upitili na svojevrsno hodočašće kako bi upili raspoloživo znanje i potom bi podelili iskustva sa njihovom zajednicom. Green Arcade je bilo mesto na kome su se najrazličitiji ljudi okupljali jer ih je delila zajednička strast prema ovoj igri.

Green Arcade možda jeste stvar prošlosti sada, ali će slavna prošlost ove igraonice nastaviti da živi dokle god ima onih koji gaje strast prema ovoj igri kao i u uspomenama koje je izgradila.

Izvor: Reddit

Related Articles