MSL ustupio svoje mesto Cadian-u

MSL ustupio svoje mesto Cadian-u

Nakon neuspeha na FACEIT mejdžoru bilo je samo pitanje vremena kada će danska organizacija da napravi neke izmene u timu. Ovoga puta, ekipu će napustiti poslednji član koji je bio tu od osnivanja, Matijas “MSL” Lauridsen.

Zameniće ga igrač koji u poslednje vreme pruža dosta dobre partije, Kasper “cadiaN” Moler, a to je prikazao i na mejdžoru u Londonu, iako se njegova ekipa nije plasirala na Legends stejdž. On će se vratiti u Evropu nakon što je 2 godine nastupao Severnoj Americi za ekipu Rogue. U Evropi je nastupao za ekipe kao što su Copenhagen Woves i SK Gaming, čak je i neko vreme radio kao analitičar na turnirima.

North iako je samo par dana pre mejdžora slavio na DreamHacku u Stokholmu, oni su jako loše odigrali na turnirnu, na kojem nisu smeli da naprave takav kiks. Samim tim i Nikolaj “niko” Kristensen, koji je bio na pozajmici iz Heroica, vratiće se svojoj ekipi, a na njegovo mesto došao je Niklas “gade” Gade, koji je do sada predstavljao Optic Gaming. Dvadesettrogodišnji Danac je za Optic nastupao kao pozajmljen igrač iz North Akadamije, ekipe koja više ne postoji.

Početkom 2017. godine danski fudbalski tim Kopenhagen u saradnji sa Nordisk Filmom je osnovao ekipu pod nazivom North. Ovo je ekipa koja ima velike ambicije, a sa ovim promenima, očekuje se da će napredovati. Cadian je pokazao da je kvalitetan IGL, a pored toga mnogo bolje barata sa oružijem od MSL-a. Sa njegovim dolaskom dobili su igrača koji dosta dobro igra sa AWPom, nešto što je njima dugo falilo, pa samim tim možemo očekivati da će se i njihov stil igre dosta promeniti.

Ovaj sastav će svoj prvi meč igrati već danas protiv ekipe Epsilon na ECS Čelendžer kupu. Njihov novi sastav sada čine:

  • Kasper “cadiaN” Moler
  • Nicklas “gade” Gade
  • Filip “aizy” Aistrup
  • Markus “Kjaerbye” Kjerbi
  • Valdemar “valde” Bjorn Vangsa

Related Articles