Turska prepoznala eSport igrače kao sportiste

Turska prepoznala eSport igrače kao sportiste

Turska eSports Federacija se izborila za novi zakon, u kojem će svi profeisonalni eSport gejmeri biti prepoznati kao profesionalni sportisti.

Turska je samo još jedna u nizu od država koja prepoznaje eSport igrače kao sportiste. Finska je bila jedna od prvih koja je pokrenula ovaj trend u Evropi, kada su isto ovo uradili ranije ove godine. Pored njih Nemačka i Japan su takođe odobrile isti zakon.

Sa ovim promenama u zakonu, profesionalni igrači će dobiti dozvolu da lakše putuju na velike turnire i neće imati problema sa vizom kao što su do sada imali. Što se tiče turskih igraća w0xic iz Hellraisersa je pre mesec dana propustio priliku da učestvuje na DreamHacku u Stokholmu zbog vize, a samo par dana kasnije i ngiN-u iz turske ekipe Space Soldiers je takođe odbijena viza, pa nije mogao da putuje na Mejdžor u Londonu. Ovi problemi bi sada trebali da budu prošlost što se tiče igrača sa turskim državljanstvom.

Ova vest će verovatno pokrenuti dosta rasprave među fanovima, ali ova promena bi definitivno trebala da bude lepo prihvaćena od strane svih, pošto će omogućiti igračima da zaobiđu neke političke probleme koje su do sada imali.

Related Articles