Najavljen prvi CS:GO turnir na Malti, nagradni fond od $150,000

Najavljen prvi CS:GO turnir na Malti, nagradni fond od $150,000

Quickfire, eSports organizacija sa Malte je objavila da će održati CS:GO turnir, na kojem će učestvovati 8 ekipa. Kvalifikacija neće biti, već će svaki tim dobiti direktan poziv. Prve 2 ekipe koje su najavile učešće se BiG i Virtus Pro.

Po prvi put će jedan CS:GO turnir biti održan na Malti. Početak turnira zakazan je za 29. novembar i trajaće do 2. decembra. Mečevi će se igrati u Interkontinentalnom Arena Centru u San Điljanu, malom mestu na severu Malte, 10 kilometara od Valete.

Pored Starladder-a koji će biti jedan od organizatora turnira, glavni sponzor biće Air Malta, najjača državna avio kompanija. Kompanija koja je u saradnji sa Quickfire-om ima cilj da ostrvo postane jedna od jačih destinacija za eSports.

Za sada učesnik plej-of faze Faceit Mejdžora u Londonu, nemačaka ekipa BiG je potvrdila učešće i Virtus Pro, koji nastavlja jako lošu formu. Morelz se pre neki dan prdiružio ekipi nakon odlaska Byalia, ali već neko vreme od njih nismo videli dobru partiju. Najavljeno je da ćemo 24. septembra saznati koje su sledeće 2 ekipe koje će dobiti poziv. Nakon toga 8. oktobra će biti objavljena još 2 učesnika i 15. otobra ćemo doibiti imena poslednje 2 ekipe.

Related Articles