Kinguin slavio u Montrealu

Kinguin slavio u Montrealu

Pored Faceit mejdžora koji počeo pre par dana, imali smo priliku da geldamo još jedan CS:GO turnir u kojem je Kinguin na kraju izašao kao pobednik. U finalu DreamHack Opena sastali su se protiv finske ekipe Ence i slavili sa 2-0.

Pored finalnog meča sinoć smo gledali i 2 polufinalna meča, od kojih je duel ekipa Imperial i Ence definitivno bio najuzbudljiviji meč dana. Prvi polufinalni meč doduše bio je poljski derbi između Kinguina i AGO-a. U ovom meču iskuni Viktor ”taz” Vojtas je bio sjajan i najviše je doprineo svom timu da lagano pobedi rivalsku ekipu. Na obe mape bili su ubedljivi pa su slavili rezultatom 2-0(16-4 na Dust 2 i 16-8 na Train-u).

Drugi polufinalni meč nam je doneo mnogo uzbuđenja, a ekipa Imperial će morati da se potrudi da zaboravi ovaj meč što pre. U prvoj mapi bili su znatno bolja ekipa i na Mirage-u su slavili sa ogromnih 16-2. U drugoj mapi Ence se malo probudio, a nakon velike prednosti ipak su uspeli da privedu meč kraju tek u poslednjoj rundi, pa nam je preostao Train kao odlučujuća mapa. Na njoj Ence lepo startuje i na kraju prvog poluvremena vode sa 10-5. Tada kreće veliki preorket Imperiala koji uzima 10 od sledećih 11 rundi. Mlada ekipa predvođenja Nemanjom ”nexa” Isakovićem, bila je na korak da ostvari najveći uspeh u svojoj karijeri, ali uspeli su da ispuste vodstvo od 15-11. Pri tom rezultatu imali su sitaciju 5 na 2, delovalo je kao da je meč gotov, da su i oni sami mislili da su pobedili, ali ipak Ence uspeva da se povrati iz te situacije, ne samo u toj rundi, nego da odvede ovaj meč u produžetke. Tad na scenu stupa Allu, najiskusniji igrač ove ekipe, koji je delovao nezaustavljivo u poslednjim rundama, pa je Ence otišao u finale pobedivši sa 19-17. Mlada ekipa koju čine 3 igrača iz Litvanije, jedan iz Srbije i jedan iz Francuske su pokazali puno potencijala, ali takođe da im fali dosta isksutva, pa se nadamo da ćemo uskoro moći opet da ih gledamo na nekom većem turniru.

Finalni meč ipak nije bio toliko uzbudljiv, pošto je Kinguin uspeo da slavi u 2 mape. Igrači Ence-a su pomalo delovali umorno, a Taz i ekipa su to iskoristili. Na prvoj mapi obe ekipe su konstantno menjale inicijativu, ali pri rezultatu 14-14, Kinguin ipak uzima poslednje 2 runde i prelaze na Dust 2 sa vodstvom. Na drugoj mapi Kinguin je prikazao bolju igru od početka, a tu prednost su uspeli da održe do samog kraja. Minise je bio fenomenalan, pošto je zabeležio čak 15 fragova sa AWP-om, a to je bilo dovoljno da Kinguin slavi sa 16-9 i uzme novčanu nagradu od 50,000 dolara.

Iako mnogi nisu puno očekivali od ove ekipe, oni deluju sve bolje,a Taz pokazuje da još uvek nije spreman za penziju. Sa obzirom da VP nastavlja da pruža jako loše partije, neće biti iznenađenje ukoliko ovi momci uskoro postanu broj jedan ekipa iz Poljske.

Related Articles