Fnatic pobedio u finalu EU LCS-a

Fnatic pobedio u finalu EU LCS-a

Sinoć se igralo veliko finale EU LCS Summer Splita u kojem je fnatic slavio protiv ekipe Schalke04. U veoma uzbudljivom meču slavili su rezultatom 3-1 i osvojili su sedmi trofej za ovu organizaciju. Pobedom u ovom meču poslali su i Team Vitality na Svetski šampionat 2018.

Prvi meč je dosta loše počeo za fnatic, pošto je Amazing na Skarneru uspeo da bude svuda na mapi i pomogne timu da pobedi na svakom lejnu. Nakon što su uspeli da uspostave dominaciju na botom lejnu, fnatic nije uspeo da se povrati i Schalke je poveo u finalnoj seriji.

U drugom meču fnatic je dosta bolje izlgedao ulaskom sOAZa na toplejn umesto Bwipo-a. Obe ekipe su se fokusirale oko botlejna, ali na kraju knock-up kompozicija koju su postavili da igraju oko Yasua nije upalila. Nakon jednog timfajta u reci u kojem je fnatic izašao kao pobednik, uspeli su neometano da uzmu Baron Nashora, a to je značilo da Schalke nikako nije uspeo da se odbrani, pa je fnatic uspeo da izjednači ovu finalnu seriju.

Treći meč ovog finala bio je najubedljiviji, a Caps na Malzaharu je dominirao gankovima po celoj mapi, što je fnatic-u donelo veliku prednost na svim stranama. Samim tim Schalke nije imao odgovor na sva ta dešavanja, pa su morali da se bore u četvrtoj mapi za izjednačenje.

Poslednji meč je definitivno bio najuzbudljiviji meč ovog finala, a oba tima su konstantno trejdovala kilove i viziju oko samog Barona, ali nikako nisu uspeli da preuzmu buff. U jednom trenutku sve se zakljucilo, pošto je Hylissang na Rakanu inicirao sjajan fajt za fnatic, nakon čega je Rekkles uspeo da uzme Quadrakill i donese svom timu veliku pobedu.

Rekkles je zasluženo osvojio MVP nagradu, jer je tokom celog turnira pružao odlične partije. Njegov konačan iznos kilova/smrti/asistencija iznosio je 5,29, dok je finalu distigao 8,5.

Related Articles