NiP i Team Liquid obezbedili plasman u sledeću fazu

NiP i Team Liquid obezbedili plasman u sledeću fazu

Liquid i NiP su prve dve ekipe koje su obezbedile plasman iz Challenger Stejdža u Legends Stejdž sa skorom 3-0. Obe ekipe su u treći dan ušle sa 2 pobede i bez poraza,a nakon overtajma uspeli su da savladaju svoje protivnike.

Prvi meč dana bio je izmeđi Liquida i Vege Squadron. Vega je opet uspela da iznenadi, pobedivši u prva 2 meča, ali danas im je ipak za malo izmakla ta treća pobeda. Iako je Vega uspela da spase prva tri meč poena i obezbedi overtajm, severnoameriča ekipa je tamo bila bolja i odnela je pobedu rezultatom 19-17.

Drugi meč bio je između NiP-a i glavnog favorita za osvajanje ovog mejdžora, Astralisa. Očekivali smo veoma uzbudljiv meč i tako nešto smo i dobili. Nakon četiri produžetka švedska ekipa je uspela da slavi sa 28-26 i napravi iznenađenje, pošto su gubili u jednoj prilici sa 11-5. U overtajmu NiP je konstantno prvi dolazio do rundi, ali trebalo im je vremena da stave tačku na meč. Najnoviji član ekipe, Lekr0 je predvodio svoju ekipu sa 50 fragova, a pored njega i Dupreeh je zabeležio fenomenalnih 54.

Da bi videli ko će još da prođe u sledeću fazu, moraćemo da sačekamo naredni dan, ali zato ćemo danas dobiti i nazive prve 2 ekipe koje će napustiti takmičenje. Poslednja 2 meče dana biće odlučujuća, a sastaće se Renegades i Space Soldiersu u jednom meču i North i Virtus Pro u drugom. Australijska ekipa biće favorit protiv turske, pošto su Soldiersi oslabljeni jer igraju sa trenerom kao petim članom ekipe. Poslednji meč dana je između šampiona DreamHacka, koji na iznenađenje svih mora da se vadi iz jako teške pozicije i Virtus Pro-a koji ovaj turnir igra bez puno vatre. Svi znamo da byali napušta ekipu nakon ovog turnira, pa kod njih sve deluje kao da jedva čekaju da se turnir završi da bi mogli da okrenu novi list.

Koje ekipe će se po vama sutra pridružiti Liquidu i Nindžama u narednoj fazi takmičenja?

Related Articles