Predstavljene brojne izmene koje stižu u Gwent

Predstavljene brojne izmene koje stižu u Gwent

Pre par meseci developeri iz CD Projekt RED su najavili kompletni redizajn mnogih stvari u kartičnoj The Witcher igri Gwent, nezadovoljni time kako su se stvari sa igrom razvile, ali i prihvatajući činjenicu da je prosto baza igrača nezadovoljna i da nije dovoljno porasla.

Igra je povučena, poslata par meseci na doradu i popravku, i sada nam developeri prvi put izlaze sa time šta sve možemo da očekujemo i vidimo u “novom” Gwnetu, takoreći Gwent 2.0.

Pre svega, tu je nova muligan faza koja ima jasniji i razumniji korisnički interfejs, karte ne nestaju odmah, već tek kada završite muligan,  i uz to, biće dozvoljeno da menjate veći broj karata.

Ipak, pravo oduševljenje sledi kada vidimo tablu. Ono što je i mene lično možda najviše zamaralo kod The Witcher jeste neverovatno dosadni izgled table koji je celoj igri davao nekako “mrtav” osećaj, ali to više nije slučaj. Sada u videu imamo prilike da vidimo jednu od tabli i možemo samo da kažemo da izgleda nerverovatno dobro, kao da smo direktno otišli nazad i The Witcher 3. Ujedno, sami lideri frakcija koje ubacimo u špil sada će i sami kao 3D modeli biti pristutni na tabli, što dodatno daje na epskosti celom osećaju.

Kada smo kod vizuala, kod karata je sada u potpunosti fokus na samoj umetnosti, odnosno na onom što karta predstavlja, dok je tekst karata prikazan kroz tooltip “prozorče” koje iskoči kada pogledate kartu. Ovime se dodatno pojačava “realizam” bojišta koji želi da se postigne, i moramo rećo da nam se takođe jako sviđa.

Tu je i novi gejmplej sistem sa redovima, sada će postojati dva, umesto tri reda za ređanje karata. I sam karte će imati specifične osobine koje će se aktivirati u zavisnosti od toga da li ih odigrate u Melee ili Ranged redu, što kartama daje dodatnu dubinu i strateški element prilikom igranja. Ovo je veoma velika promena u odnosu na tri reda koje je Gwent imao.

Takođe, više nema Silver karata, a o razlozima za to, kao i o svemu ostalom gore i drugim novostima, detaljnije možete saznati u ovom devetominutnom snimku ispod, pa nam recite i sami šta mislite o promenama.

 

 

Related Articles