ASUS šampionski savladao Crvenu zvezdu u finalu sezone 3 EBL

ASUS šampionski savladao Crvenu zvezdu u finalu sezone 3 EBL

Ekipa ASUS ROG Elite je pregazila ekipu Crvene zvezde u finalu Esports Balkan Lige rezultatom 3-0! Posle nezaustavljive dominacije tokom prve dve sezone, novi roster Kliktecha se nije baš najbolje pokazao i moraće igrati relegacije do mesta u EBL-u sledeće sezone, a EBL dobija nove šampione, tim ASUS-a koji je pokazao da uz ogroman timski duh mozete pobediti svakoga, pa i tim Zvezde koji ima neke od najtalentovanijih individualnih igrača.

Za MVP-a celog ligaškog dela izabran je DoubleAiM sa više od 75% glasova publike. Tu titulu je dokazao u 1. game-u kada je napravio Pentakill sa Kindred i poneo ASUS do pobede.

Drugi game je počeo ranim vođstvom Crvene zvezde sve do uspešnog ganka DoubleAiM na bot-u uzimajući prvo ubistvo na Cl0x-u i kulu. Nakon toga ekipa ASUS se rotira na mid uzimajući kill na MarrowOoze-u, sledi rotacija, ASUS ide ka Heraldu i uzima ubistvo na Kackos-u i Ryuzakiju, Zvezda uzvraća ubistvom na midu i uzetim Heraldom, ali ASUS je iz ove borbe izvukao mnogo više nego Zvezda. Borba u 15. minutu je odlučila pobednika, gde je ASUS uzeo 3 za 0 i tu je počeo kraj Zvezde…

U meču tri, ekipa ASUS-a je draftovala svoje najprepoznatljivije heroje, kao što su Swain i Cammille. First blood na Morgani omogućava da kupi mobility boots na 1. odlasku u bazu. Borba u 19. minutu osigurava Zvezdi 4 ubistva za svega 2, Marrow pravi Unoffical Quadrakill. Sledeća borba u 22. minutu osigurava ekipi ASUS Baron-a i takođe uzimaju 3 za 1. U 28. minutu ASUS dokazuje da je zasluženo došao u Finale i osvojio EBL S3, i privodi seriju kraju.

Related Articles