The International 8 imao skoro 13% veću gledanost od TI7

The International 8 imao skoro 13% veću gledanost od TI7

Završen je najveći esport događaj godine, Dota 2 svetsko prvenstvo – The International.

Oboren je rekord od 25 miliona dolara nagradnog fonda, krunisan je novi šampion, predstvavljleni su novi heroji, a svi mi uživali u danima nezaboravne i vrhunske Dote.

Još jedan rekord je oboren, i on je u sferi gledanosti – ove godine je The International imao ukupno 41,7 miliona gledanih sati, što je za čak 12,6% više nego prošle godine.

Posebno se povećanje vidi poslednjeg dana, kad je bilo veliko finale. Ove godine je finalni dan imao 6,7 miliona odgledanih sati na svim TI8 strimovima zbirno, što je povećanje od čak 5,2 miliona u odnosu na prošlu godinu.

Ipak, beleži se i jedan pad. Najveći broj istovremene publike bio je 626 800 posmatrača na svim Twitch kanalima tokom finala, što je pad od oko 8,3 procenata u odnosu na prošlu godinu, ali se smatra da je to rezultat toga što je sam Valve pokrenuo svoju eksperimentalnu platformu SteamTV, na kojoj je takođe bilo moguće gledati mečeve uživo, pa je deo publike sigurno mečeve pratio tamo.

Sledeće godine se The International po prvi put u istoriji seli van Severne Amerike, i putuje u Kinu, u veliki Šangaj, što je odlična odluka Valvea, jer je najveći broj Dota 2 igrača i fanova stacioniran upravo u najmnogoljudnijoj zemlji sveta.

 

Related Articles