OG i PSG.LGD u Winner’s Bracket finalu

OG i PSG.LGD u Winner’s Bracket finalu

Još jedan dan Dota 2 TI8 Main Eventa je završen, ali ovoga puta dobili smo 2 velika iznenađenja, a poslednji gejm dana je definitivno bio najzanimljiviji meč na ovom turniru.

Dan su otvorili VGJ.Storm i Winstrike, a slobodno možemo reći da je ovo bio meč sa najmanje uzbuđenja. Razlika u kvalitetu videla su u startu na obe mape, pa je severnoamerička organizacija oba gejma dobila za manje od 35 minuta. Iako je Winstrike par puta pokazao solidan otpor, oni nisu pronašli način da zaustave Drow Ranger Resolut1ona, koja je imala previše prostora na mapi za siguran farm, nakon čega su bez problema uspeli da privedu gejm kraju.

Očekivali smo od Team Secreta i Vici Gaming jedan uzbudljiv meč, pošto ni jedna ni druga ekipa do sada nisu pokazale svoj pun potencijal, ali na kraju posle velike borbe mešani tim iz Evrope uspeo je da odnese zasluženu pobedu. Prvi gejm ovog meča bio je najzanimljiviji, a pored toga što je Team Secret imao na početku prednost u kilovima, Vici je držao svoje vodstvo što se tiče ukupnog golda. Što je gejm duže trajao Terrorblade je postajao sve veći problem za Secret, pa je samim tim druga preostala kineska ekipa povela. U drugom gejmu Team Secret se uozbiljio, a već u desetom minutu oni su udarali na tir 3 kule. Nakon toga nisu popuštali, Vici se branio, ali nisu uspeli da preokrenu situaciju, pa smo prvi put gledali treći gejm u nekom duelu na ovom TI-u. U trećem gejmu VG je probao da iznenadi probavši sa Oraclom i Huskarom, ali to im se nije isplatilo, pošto je Secret opet bio bolji u ključnim momentima, za kinesku ekipu ovo bio poslednji meč na ovom TI-u. Team Secret će se danas susresti sa ekipom VGJ.Storm.

Treći meč bio je između prošlogodišnjeg šampiona i sada već poslednje preostale kineske ekipe PSG.LGD. Možda i pobeda LGD-a ne bi bila toliko iznenađenje, da nije ostvarena na način kako jeste. Ovo je definitvno najbolji prikaz LGD-a na ovom turniru, pošto Liquid nije našao način da im suprotstavi. U oba gejma bili si mnogo bolja ekipa, pa su samim tima oba puta slavili za nešto manje od 33 minuta. Ovako lošu igru Liquida nismo očekivali, ali oni nisu stranci sa partijama u lower bracketu, gde će se sutradan susreti sa pobednikom meča VGJ.Strom i Team Secret.

Poslednji meč je došao kao šlag na tortu, jer smo dobili najneizvesniji duel dve ekipe na dosadašnjem turniru. Evil Geniuses je do sada pokazivao sjajnu formu, ali OG je uspeo da napravi još jedno veliko iznenađenje. U prvom gejmu OG je draftovao Enigmu, Earthshakera i Invokera i sjajnim kombinacijama Black Hole-a/Echo slam-a/Meteor-a uspeli su da dobiju par ključnih timfajtova, što im je donelo pobedu u prvom gejmu. Drugi gejm je opet krenuo sjajno za OG. Do dvadesetog minuta uzeli su Roshana, srušili su na top lejnu Melee Racks, krenuli da ruše mid barake, ali u tom trenutku EG uspeva da ubije sve članove protivniče ekipe i polako kreće da pravi preokret. Prvi put od TI4 se desilo da se tim vrati u gejm, a pritom da su izgubili neku baraku pre dvadesetog minuta. Treći gejm je zamalo trajao duže od celog meča između Liquida i LGD-a, a opet smo prisustvovali jednom velikom preokretu. EG je kontrolisao gejm, u jednom trenutku imali su prednost od 16k golda, ali što je gejm duže trajao, Spectra je postajala sve jača. Dugo je OG morao da se brani pošto na 2 lejna nisu imali racks, ali ključni trenutak je bio kada je Centaur uzeo Aghanim i uz njegov damage reduction OG počinje da dobija timfajtove. Par borbi kasnije uspeli su da naprave veliko iznenađenje, gde će u finalu winner’s bracketa igrati protiv PSG.LGD-a.

Sledećeg dana gledaćemo 3 meča, 2 će se igrati danas, a u poslednjem meču dana koji počinje oko jedan sat posle ponoći, EG čeka pobednika iz duela VP i Optic Gaming.

Related Articles